2015. április 12., vasárnap

Vasárnapi kálvária

Nálunk aludt a húgom sógornője és az unokahúga, mert programjuk volt mindkét hétvégi napra. Szerveztük, hogy' jutnak el egyik helyről a másikra, busz, villamos, hány jegy kell. Ma délre Csömörre kellett menniük. Az első gondolat a metró-metró, de már megint nem jár a kék metró (vagy korlátozva jár, vagy mittudomén, nálunk pótlóbusz jár, és engem csak ennyi érdekel), és mivel a pótlóbusz nem kötöttpályás, ráadásul át is kellene szállni, a 32-es busz lett a befutó. Megkérdeztem a csömöri kolléganőmet, honnan indul pontosan a busz. Számtalanszor jártam már az IKEA környékén, de csak egyszer jöttem haza busszal, amikor fontos volt, hogy ne kelljen átszállni, mert tudtam, hogy Gergő el fog aludni. Azt viszont nem tudtam, honnan indul a csömöri busz, úgyhogy csak remélem, hogy jól adtam át az információkat. Egy ponton megkérdeztem Pétertől, nem megyünk-e az IKEAba, és akkor el tudnánk őket vinni. Mondta, hogy mehetünk, de nincs nyitva. Eltátogtam egy cifra káromkodást, fújtam kettőt, szidtam, aki szerintem megérdemli, és kikísértem a lányokat a buszhoz.

Gergő hajnalban hányt. Nem keveset. Egyelőre nem tudjuk, mitől, mert miután több részletben kijött, aminek ki kellett jönnie, ájulásszerűen elaludt, láza nem volt, azóta sincs. Volt ugyan egy pont, amikor kategorikusan kijelentette, hogy nagyon fáj a hasa, öltözzünk és menjünk a doktorbácsihoz/doktornénihez, de nem gondoltuk, hogy az ügyeletre kellene menni az első hányás miatt. Jelzem, élete során még sosem hányt, méltatlankodott is rendesen. Ma ugyan ebből a szempontból minden rendben, ám valamit enni kellene, ami nem hergeli a felpiszkált gyomrot. Kitalálta, hogy menjünk a Burger House-ban, ami alapvetően jó ötlet, mert kézműves hamburgerek vannak, amit a fiúk szeretnek, és nekem is van fogyasztható táplálék, de most nemet kellett mondanunk. Telefonon konzultáltam a húgommal, megszavaztuk a natúr húst. Csak csirkemell van itthon, azt próbáltam eladni, de Gergő csirkecombot kért. Bőrrel. A bőr a lényeg. Ilyenkor két választás van. 1) Beleerőltetjük a csirkemellett az amúgy is terhelt gyomrába, vagy 2) felhajtunk sült csirkecombot a föld alól is. Sokan nem értenének velünk egyet, de mi a másodikat választottuk. Nem gondoltuk, hogy olyan nagy feladat lesz, bár azt sejtettük, hogy nem lesz egyszerű, hiszen vasárnap van. Péter majdnem 1 órán keresztül bújta a netet olyan hely után, ahol van csirkecomb és nyitva van vasárnap. A Burger House-ban csak csirkemell van, sajnos. :( Végül elindult. Gergő várta a csirkecombot, én nekiálltam a rizottónak a felnőttek részére. Péter folyamatosan tájékoztatott, hogy merre jár, hányadik állítólagos nyitva lévő helyről pattant vissza. Végül kikötött egy csárdában, ahol kért egy csirkecombot egy gyerek részére, kezével imitálva a csirkecomb gyerekkéz általi tartását. 20 percet mondtak, 15 perc múlva ment vissza, addigra már a pulton meredt a comb, de ami a nagyobbik baj, hogy ki volt filézve és nem volt rajta bőr, ráadásul baromi drága volt. Gergő természetesen nem ette meg, hanem a bőr után nyávogott, majd kitalálta, hogy hamburgert és sült krumplit szeretne enni a Burger House-ban. Nyilván, nemet mondtuk, mert semmi szükség újabb hányásra, úgyhogy némi vergődés után evés nélkül elaludt. Klassz. :/

Biztosan sokan gondolják most, hogy így jár, aki pattan a gyerek kívánságára, de én a beteg gyomrú gyerekem kajaóhaját nem hagyom figyelmen kívül.

Ez a vasárnapi zárva tartás bevásárlásügyileg is bosszantó, de az, hogy már enni sem lehet.... Ha ez nem lenne, Péter besétált volna a legközelebbi Don Pepébe vagy más kifőzdébe és elhozott volna egy jól megtermett sült csirkecombot bőrrel. Ehhez képest bejárta az egész várost, és nem kapott (mert ez nem az, amit keresett). Eh...

2015. április 9., csütörtök

Kitörnék

Az lehet az oka, hogy itt a tavasz, és valahogy úgy vagyok összerakva, hogy ilyenkor zuhanok meg a legjobban. Nem tudom. Ilyenkor a megújulásról kellene szólni mindennek, és megteszek én minden tőlem telhetőt, osztom az észt mindenfelé, meg ezazhajrágyerünk, nekem valahogy mégsem megy ez most. Megint. Még mindig. Többek között ezért is nem jövök mostanában erre. Persze, ez csak az egyik ok. Dolgozom az új helyen (nem munkahely, még ugyanott húzom az igát, amiről jól nem írtam, pedig már 1 hónapja tart a folytatás), javarészt oda írkálok mindenféle pozitív dolgot, a negatív érzéseket, gondolatokat, dolgokat pedig jól elnyomom magamban. Ennek nagymestere vagyok; taníthatnám, hogyan kell raktározni a dolgokat, hogy aztán egy jól irányzott mozdulattal a megfelelő időben felrobbantsak magam körül minden, hadd szálljon fröcskölve mindenre a szar (írhatnám szebben is, de az nem szemléltetné megfelelően). Hülye skorpió egy kis tűz-sárkánnyal megspékelve...

Közben felrobbanok belülről a tehetetlenségtől. Itt van ez a munkahely. Olyan, amilyen, ez most mindegy. A legrosszabb, hogy későn jövök haza, és mostanában Gergő megint nem alszik el Péterrel. A legújabb, hogy meg sem fürdik. Mire mindannyian elkészülünk, mesét is olvastam, nagyjából éjfél van.

Megint szóba került, hogy keressünk nekem egy olyan állást, hogy ne későn jöjjek haza. Tudom, hogy ez lenne a kézenfekvő, és rajtam kívül kb. senki sem érti, miért nem álmaim netovábbja. Ha én reggel elmegyek itthonról, és akkor jövök haza, amikor Gergőt hozom az óvodából, tehát egyáltalán nem vagyok itthon egyedül, akkor rövid úton szétesem. Ha mindenki akkor jönne haza, akár működhetne, viszont Péter havonta 3-4 napon kívül itthonról dolgozik, és évek távlatából megállapítható, hogy ennek több a hátránya, mint az előnye.

Nekem fontos a hely, a közeg, ahol lakom. Ha nem jut időm rá, nem működöm. A megoldást abban látom, hogy kiváltom a munkát valami olyan pénzkeresti lehetőséggel, ami nem foglalja le teljes egészében az időmet. Nem ugyanazt az időintevallumot minden egyes nap akkor is, ha nincs éppen munka.

Páran tudjátok, hogy korábban (már években számolhatjuk) elvégeztem egy feng shui tanfolyamot, amivel azóta is rendszeresen, napi szinten foglalkozom. A feng shuival, nem a tanfolyammal. Most is éppen fejlesztem a tudásom. Első körben arra gondoltam, ezzel kellene kezdeni valamit. Ha tudtok olyat, aki éppen költözés, lakáskeresés előtt áll, és szeretné a feng shui segítségével tenni, gondoljatok esetleg rám. Tudok segíteni abban, hogy melyik lakást vegye meg, melyikre még csak ne is gondoljon, mivel járhat, ha egyik vagy másik lakást választja, hogyan lehet orvosolni a lakás esetleges hibáit, hiányosságait (amelyiket nem lehet, azt a lakást nem is javaslom). Ha már megvan a lakás, benne is élnek, akkor is tudok segíteni.

Vannak még ötleteim, de egyelőre erre gondoltam. Muszáj kitörnöm ebből a helyzetből.