2016. szeptember 21., szerda

Tervek

Már egy ideje gondolkozom, hogyan is kellene összerántani azt a sok mindent, ami érdekel úgy, hogy esetleg pénzt is keressek vele. Általában addig jutok, hogy valami nagyon érdekelne, aztán átgondolom és arra jutok, hogy nem lenne rá elég kereslet, legyintek egyet, és hagyom az egészet.

Tavaly elvégeztem egy ingyenes tanfolyamot, ami többek közt arról szól, hogy előhozza az emberből a vállalkozói kedvet, bátorságot adjon elindulni. Akkor volt egy olyan feladat, hogy össze kellett írni, hogy ha most azonnal pénzt kellene szereznem, miből tudnék (sarokra kiállás nem ér). Olyat is felírtam, amivel tuti nem szerettem volna soha pénzt keresni (még mindig nem a sarkon állás), de azóta eltelt egy év, és kezdem másképp látni a dolgokat. Az jutott eszembe, hogy nem kellene egy dolgot kiválasztani, hanem egy vállalkozás égisze alatt többet. Lehet, hogy naiv vagyok, és ez nem lehetséges, de most ezen pörgök. Eléggé eltérő dolgokról van szó, egyáltalán nem biztos, hogy működőképes a dolog. A lényeg az lenne, hogy tudjak számlát adni, ha szükséges, de adott esetben mindig másról. Ez így érthető?

Ezek foglalkoztatnak:

Hirdetésre érkező önéletrajzok kiválogatása tanácsadó cégek  részére megadott szempontok alapján, vagy akár kisebb pozícióra a kiválasztási folyamat cégek részére.

Körsálak, sálak, egyszerűbb kötöttcuccok. Semmi bonyolítás. Mostanában több körsálat kötöttem, és az a tapasztalatom, hogy leginkább az mutat, amelyik lustakötéssel készül. A meglévőmet is le fogom bontani és újrakötöm.

Feng shui valamilyen formában, akár ingatlanvásárlással kapcsolatos tanácsadásként.

Sztédzsing (nem hagy nyugodni, hogy ezért emberek tényleg fizetnek).

Szappankészítés. Tudom, ez elég bonyolult, engedélyek tömkelege kell hozzá, de nem is most azonnal gondoltam, és ez talán a leghalványabb vágyam mind közül. Inkább csak itthonra.

Panzió. Ez nagyon régi vágyam. Nem airbnb-re gondolok, hanem valami kis panzióra valahol a városban, ami valamiben más, mint a többi. Kis recepcióval, mindenféle szolgáltatással, cukisággal.

Közösségi piac. Ez a legújabb. Mostanában minden vasárnap megyünk egy romkocsmából kialakított piacra, ahol őstermelők és kézművesek árulják a portékájukat. Nem tudom, van-e ilyesmi ott, ahova költözünk (nem, még nem költöztünk el, nem akarok róla beszélni, azaz majd később), azt sem tudom, mi kell egy ilyen üzemeltetéséhez, de nagyon érdekel. Lehetnének állandó árusok, de olyan is, aki csak egyszer-kétszer jön. Hogy megy ez? Asztalpénzzel? Most ez nagyon foglalkoztat. Már évekkel ezelőtt gondolkoztam azon, hogy a szomszédoktól felveszem a rendelést, és elhozom a piacról, amikor megyünk, de nagy a felelősség, hogy olyat hozok-e, ami tetszik. Amire én gondolok, nem telepített piac lenne, hanem hetente 1-2 alkalommal (inkább 1) valami megfelelő helyen.

Jár erre valaki, aki tud nekem abban segíteni, hogy milyen vállakozás kellene nekem, ha az a lényeg, hogy tudjak számlát adni, ha pl. eladok egy körsálat, másnap önéletrajzot válogatok, megint másnap kiértékelem valaki lakását feng shuilag? Az összeg, amit vállalkozásindításra tudok fordítani, az kb. 0 Ft. Éppen ezért a piac és a panzió mindenképpen későbbre halasztódik, de azok úgysem szerepelnek a rövidtávú terveim között.

Javasolták, hogy nézzem meg a teáor számokat, menjek könyvelőhöz. OK, a számokat megnézem, de nem tudok egy könyvelős konzultációért tizenezreket kifizetni. Valaki ki tud engem okosítani mondjuk egy körsálért cserébe? A lakását is szívesen megnézem feng shuilag. ;)

2016. szeptember 4., vasárnap

Vegyes szombat

Szeptember első hétvégéje elég eseménydúsra sikerült. Minden jó volt, kivéve a szombat délután.

Piac helyett Kockashop megnyitó (én közben aszalódtam kicsikkel a kocsiban), aztán fagyi, ha már a kedvenc fagyizó közelében voltunk (közben én aszalódtam a kicsikkel a kocsiban), majd a szokásos Allee kört kiegészítettük a nyeremény átvételével. Elvileg lesznek képek a fb oldalukon, de tuti nem fogom reklámozni, ha látszódom.

Ez eddig jó. Délután időpontom volt az orvoshoz, amit még a hathetes kontrollon megbeszéltünk (nem az időpontot, a vizsgálatot). Féltem, hogy mit fog mondani, mert váltakozó helyeken kb 1 hónapja fáj has- és csípőtájékon. Már kb menni alig bírok. Attól féltem, valami gyors lefolyású bajom van, amit nem kaptunk el időben, és a telet már nem érem meg.

Hát, nem. Az van, amire azt mondtam, az nekem nincs. Mármint az egyik. Amit valószínűnek tartottam, az a köldöksérv. Behúztam. Pipa. Amire viszont azt mondtam, tuti nincs, az a szétnyílt hasizmom. Benyaltam ezt is.

Műteni kell. Költözés után, mert egy ideig a babáknál nehezebbet nem emelhetnek majd. Mondjuk szerintem ugyanakkora az esélye, hogy költözés után emelek nehezet, mint utána.

Még emésztem. Be vagyok sz@rva. Altatás lesz. Talán a köldökömön keresztül. Talán. Aki belevág a hasam bőrébe, azt altatás alatt is megharapom. Csak mondom. Miheztartás végett.

Két éve ilyentájt is műtétre készültem. Abbahagyhatnám már ezeket az övön aluli dolgokat. Kérem vissza a testem.

2016. szeptember 3., szombat

Nyertem

Nyertem egy legót. Ez bazinagy legót. A Lego Store fb oldalának játékán. Én. Nyertem. Bazinagyot. Nem hiszem el. Videó lesz az összerakásról. Négyezervalahány darabos. Őrület.