2016. augusztus 17., szerda

Lakást eladni nem könnyű

Sőt, kifejezetten nehéz. Azt gondoltuk, sokkal könnyebb lesz; csak bedobjuk a ház fb csoportjába, és csőstől jönnek az érdeklődő családok, akiknek egy gyerekkel kicsi lett a másfél szobás, de maradnának a házban. Másnak ez így ment. Tavaly. Nekünk nem. Érdeklődés az van, de amikor válaszolok a Melyik lakás? és a Mennyibe kerül? jellegű kérdésekre, alig kapok választ. Konkrétan négyen nézték meg, de mindannyian még egy kicsit nagyobbat szeretnének. Hajrá, mert a házban alig van, és ami van is, nem eladó.

Első körben feldobta Péter az ingatlan.com-ra, majd miután ez kizárólag egyetlen ingatlanost vonzott be, tovább gondolkoztunk. Biztosan lett volna több ingatlanos is, ha nem írja be a hirdetésbe Péter, hogy ha lehet, ne jelentkezzenek. Az egyedüli jelentkező a vevői oldalról érkezett, állítólag többnek is keres hasonló lakásokat. Amikor már szinte indult, és gondoltam, tisztázzuk, ki fogadja őt föl, meg mertem jegyezni, hogy mi nem szeretnénk ingatlanost fogadni (azaz végső esetben igen, de nem őt), flegmán visszakérdezett, hogy Láttatok nálam papírokat? Ezt is a válla fölött, mintha az anyját szidtam volna. Biztosak vagyunk benne, hogy nem fog jelentkezni, mert nem érdekelte az egész igazán. Eleve késett félórát, mert nem nézte az időt, másrészt nem engedtük, hogy fényképezzen a lakásban (csak a kilátást), mert ezek mégiscsak a mi cuccaink, és majd mi csinálunk olyan képeket, amikkel el lehet adni a lakást. (Megtudtam, hogy ez kölön szakma vagy mi, és staging vagy home staging a becsületes neve. Mik vannak?) A konyháról már készült. :)

Miután ez sem pörgött eléggé, tegnap este gondoltunk egy merészet, és készítettünk egy fb oldalt a lakásnak, azaz az erkélynek. :) Elkészítettük, feldobtuk, megosztható. Hátha... :)

Közben a kislakásomat is áruljuk. Oda sem megyek inkább. Annak az eladása is eléggé megvisel, amiben laknuk, pedig ez a Péteré. A sajátom rosszabb.

Megint egy költözés, megint egy pozitív változás, mégis kikészülök tőle. Van, ami nem változik sosem.

9 megjegyzés:

  1. Amíg nem nagyon jelentkezik senki, addig valószínűleg túl magas az ár vagy vmi nagy baj van (mondjuk nincs fűtés vagy nagyon felújítandó vagy rosszak a képek).
    Az nagyon furcsa, ha ingatlanosok nem hívnak, mi két hónapja küzdünk a lakásom eladásával és hiába írtam ki, hogy ne hívjanak, keselyűként köröznek. (Amúgy épp az előszerződés miatt üvölt a család, igen, a lakáseladáshoz nehéz ügy:))

    VálaszTörlés
  2. (Bocs, még egy: megnéztem a hírdetést, szerintem képeket muszáj lesz feltennetek, anélkül esélytelen, egy darabig érdemes kiemelést is fizetni)

    VálaszTörlés
  3. Igen, muszáj lesz, csak egyelőre a konyhát sikerült a fénykép erejéig kipucolni. 😂 :/

    Most azon vergődünk, hogy béreljük a közelben valamit vagy vigyük ki apósom padlására (aglomerációban lakik, nem 5 perc, amíg kijutunk), amire az elkövetkező 2 hónapig nem lesz szükségünk.

    Az ár. Igen. Tavaly egy majdnem ugyanilyen lakást 6M-val olcsóbban adtak el a házban, de az nem néz se a belső kertre, se a Dunára, csak a közeli panel- és téglaházakra. Nem fix amúgy, simán lehet alkudni, de eddig csak egy ember próbálta meg, ő még gondolkozik. Az ingatlan.com a hirdetések alján összehasonlítja a hasonló lakásokat a környéken, és a mi négyzetméterárunk az átlag körül mozog.

    Az is lehet, hogy nem mondja már Péter nekem az ingatlansokat, mert úgyis elhajtja őket, szóra sem érdemes. 😂

    Ti is költöztök? Merre? Vagy nem a szüleid lakása az eladó?

    VálaszTörlés
  4. Mi is szeretnénk költözni, ehhez az én kis lakásomat adjuk el - a szüleimé tesód mák közös -, a férjem épp a lakásban lévő bútorok egy részét viszi a nagyon messze lakó nagynénémék padlására, szóval hasonló cipőben járunk:)
    Amúgy mi eléggé kint nézegetünk,mert nagy házat akarunk és bent csak milliárdosok kapnak olyat. Most épp egy szadai házon gondolkodunk nagyon, csak hát Budapestet elhagyni sok szempontból óriási döntés, úgyhogy szenvedünk a kérdésen rendesen. De legalább a lakásomat már úgy tűnik eladjuk (bár el vagyok kenődve rendesen, nagyon szerettem azt a lakást).

    VálaszTörlés
  5. Az iPad már megint mindent átírt, bocs - de néha vicces lesz az eredmény legalább:D

    VálaszTörlés
  6. Vidékre simán mehettünk volna, mivel Péter gödi, és ott örökölte anyuja után, de sehogy sem tudtuk összehangolni a jelenlegi életünkkel.

    Elkenődést abszolút értem, én a környékére sem tudok menni a kislakásomnak. :(

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Stainless Steel Water Bottle - Etixi - Tithronica
    Stainless Steel Water titanium forging Bottle titanium cerakote is an stainless steel glass bottle made titanium element from steel and iron oxide solid stainless babyliss pro titanium straightener steel. Made of Stainless camillus titanium knife Steel and made from a

    VálaszTörlés