2016. augusztus 30., kedd

Számvetés

Számomra is furcsa, hogy meg tudjuk venni OTT és AZT a lakást, AHOL és AMELYIKET megvesszük, hiszen ennyire nem vagyunk eleresztve. Van viszont egy halom tényező, javarészt tőlünk független, amelyekkel összeáll az egész a lakássá, ami megfelelő méretű 3 gyerekkel, van kertje (ami hivatalosan zöldtető, de funkcióját tekintve kert), nincs a világvégén.

1) A lakást, amiben most lakunk, majdnem a feléért vette Péter 8 éve, mint amennyiért most el lehet adni. Teljesen független tőlünk, hogy felmentek a kerületben a négyzetméterak, de nekünk nagyon jól jön.

2) A 12 évvel ezelőtt vásárolt kislakásomat, ami akkor, abban az élethelyzetben tökéletes volt nekem, szintén a vételár duplájáért tudjuk eladni, mert az ilyen kislakásokat most nagyon viszik befektetésnek.

3) Péter örökölt egy házat az anyuja után, amit végre sikerült eladni.

Összességében nem tudnánk megvenni, ha nem ment volna fel a lakások értéke, és Péter anyuja élne. Borzasztóan irigylésre méltóak vagyunk. Tényleg.

Slusszpoénként van egy másik ház Gödön (egy nagyon lepukkant példány), ami Péter nagyszüleié volt, és közös örökség az unokatesójával, akit először ki kellene vásárolni, hogy el lehessen adni a házat, de az csak hitelből lehetséges.

Ha valaki le tud tenni 8,5 milliót most, később kb 10-et, szerintem viheti is, de ilyen ember nem létezik. :/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése