2014. április 28., hétfő

Pelenka nélkül

Eltelt egy kis idő, már le merem írni, nem érzem, hogy elkiabálnám. (Ha mégis, majd verem a fejem a falba.) Gergő szobatisztaságáról van szó. 

Nagyjából 1 hónapja írtam, hogy pelenka nélkül akart óvodába menni. A trolis kirándulásra kapott pelenkát, de gyakorlatilag attól a naptól kezdve már csak alváshoz kapja. Voltak kisebb-nagyobb balesetek, de elindultunk az úton, nem akartunk visszafordulni vagy megtorpanni. Szerencsére az óvónők abszolút partnerek voltak (még jó!) benne. Hétvégén kezdődött a nagy betegség, ami -többek között- azt jelentette, hogy Gergő nem ment óvodába, ezáltal nem aludt délután, tehát egész nap pelenka nélkül nyomta. Voltak balesetek. Csillogott a padló, annyit kellett felmosni és a kanapé is szép tiszta lett ott, ahol Gergő üldögélni szokott. :) Következő hétre megelégeltük a dolgot, és újra előtérbe került a gyurma, de egy kicsit másképpen. Nem kapta meg egyszerre az összeset, hanem egy száraz nap után, egészen pontosan akkor, ha a buszon nem pisil az ölembe, megkap egy színt és néhány eszközt és/vagy formát. Bejött. Egyszer vagy kétszer kellett visszatenni 1-1 színt, amikor itthon baleset érte, de alapvetően bevált a dolog. A gyurma azóta a nappali szerves része. Kihoztuk a szobájából a kisasztalt, azon tartja az összes kézműves kelléket.

Nyomós Spencer és az ő megérkezése is téma volt, de csak annyiban, hogy Gergő kifejezte abbéli sajnálatát, hogy még nem tud a WC-be produkálni. Már nagyon untam, hogy mindig azzal kezdődik az óvoda utáni átöltözés, hogy le kell róla varázsolnom a koszos pelenkát. Történt aztán, hogy miután az óvodában volt produktum, nagy bátran elmentünk az IKEA-ba pelenka nélkül. Miután végeztünk és mentünk érte a játszóházba, azzal fogadtak, hogy pisilt és kakilt a WC-be. Hittük is meg nem is, de inkább hittük. Itthon aztán megérkezett hozzá nyomós Spencer (azért nyomós, mert van rajta egy gomb, amit ha megnyom, mindenfélét mond meg fütyül). Fürdésnél aztán meggyőződtünk az állítás igazáról, nyoma volt a kisgatyában. :)

Azóta magabiztosan szobatiszta. Napközben, itthon, óvodában, vendégségben, játszótéren, buszon, autóban (alvás közben sem) pisil be, egyedül akkor, ha délután elnyomja az álom, és az ágyán arra ébred, hogy bepisilt és fázik, de ez nagyon sok óra alvás után következik be. Éjszakára még megkapja a pelenkát, és bár tiltakozik ellene, szerintem az még korai lenne. Azaz lehetne, de akkor egyedül kellene aludnia a szobájában vagy aludnék vele ott, de hozzánk nem jöhet be pelenka nélkül, amíg nem ágytiszta megbízhatóan, az biztos. :) Az ő döntése. Ha hajlandó a saját szobájában aludni, akkor lehet szó a pelenka nélküli éjszakákról.

Volt már többször kirándulni az óvodával pelenka nélkül. Néhány hete egészen Sóskútig mentek busszal, múlt héten a Normafánál jártak, most -azt hiszem- a Margitszigetre mennek majd.

El sem hiszem, hogy vége a pelenkázás előtti kergetőzésnek, de már kezdem megszokni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése