2010. május 28., péntek

Őszies tavasz

Mindenki megnyugtatására: megmaradok. :) Igaz ugyan, hogy továbbra sem látott más orvos anyun kívül (már, ami az elmúlt pár hetet illeti), de szerinte megmaradok, és jobban leszek. Csak idő kérdése. Alig várom.

Valószínűleg, az is lekvárságomnak tudható be, hogy kissé kivontam magam a netközösségből. Az elmúlt 2 hétben kétszer vagy háromszor kapcsoltam be a gépet, akkor is csak annyira, hogy megnézzem az e-maileket és életjelet adjak. Semmi aratás, kapálás, vetés, kutyaetetés. Nem ismerek magamra.

Persze, a hangulatomnak az elmúlt hetek időjárása sem tett túl jót. 2 hete még úgy gondoltam, jött egy kis májusi vihar, kitombolja magát, és továbbáll. Ehhez képest nem ment sehova. Jól ittmaradt és agyonkínzott. Alig múlt el nap eső nélkül, és itt nem valami szemerkélésre kell gondolni, hanem villámlással, mennydörgéssel tarkított zuhogásra. A ruhák alig száradtak az -esővédett- erkélyen. Tiszta Írország. Azzal a különbséggel, hogy Írországban nem fájt a fejem. Akkor sem értettem, de örültem neki, hiszen állandóan fájt volna. Azt hiszem, 2 napja nem esik az eső, de ebben nem vagyok biztos. Már úgy megszoktam, hogy észre sem veszem, ha nem esik...

Fogalmam sincs, mikor történt, mert nem követtem az eseményeket, vagy nem figyeltem rendesen, de beköltözött egy új család a házba. A földszintre. Majdnem velem szemben laknak, és iszonyú hangosak. Rendszeresítettek egy asztalt és néhány széket a teraszukra, azaz arra a részre, ami a függőfolyosó földszinti megfelelője. Eddig erre még nem volt példa ebben a házban, nem is volt lényeges hangoskodás. Eddig. Nem azt mondom, hogy éjjel-nappal kint ülnek, de ha viszonylag szép az idő (értsd: nem esik :D), kitelepül a család, és nincsenek kevesen. Füstölnek, mint a gyárkémény; ha kint vannak, van egy állandósult, halvány cigiszag. Ez rosszabb, mint a hangoskodás, de nem szólhatok, mert akkor én vagyok a házisárkány. Ők ugyanúgy itt laknak, mint én. Mindegy. Ezen nem változtathatok, csak kipuffogom magam.

2 megjegyzés:

  1. A "tiszta Írország" kivételesen abszolút nem használható az utóbbi pár hétre. Hetedhét ágra süt a nap, a reggel kimosott ágynemű délben már száradtan lengedez. Az írek sóhajtoznak is, hogy heat wave így, meg heat wave úgy, de alapvetően egy kellemes május végi időjárásra emlékeztet. Persze úgy tűnik, hogy már a végére is értünk, ma újra 15 fok és felhős ég várt reggel.

    VálaszTörlés
  2. Tehát oda bújt a szép tavaszi időjárás. :)
    Megnézném, mit mondtak volna az írek a 2007-es nyárra, amikor nem volt ritka a 40°C. :D Anna is csak meresztgette a szemét, és többször visszakérdezett, mert azt hitte, rosszul mondtam a számot. :)) Ha nem kell kabát néhány napig, az már az íreknek heat wave. :)

    VálaszTörlés