2014. szeptember 16., kedd

Az esték

Nem akartam elkiabálni, ezért csak most írom, hogy miként is oldják meg a fiúk a délutánokat-estéket.

Általában tudom, merre járnak, mert üresjáratban beülök a wifisarokba (nem mindehol van jel), és akkor látom a Swarm-történetben, merre járnak/jártak. Rendszerint valami cukrászdában kötnek ki egy fagyi mellett, de egy süti sem kizárt.

Az első hét nem volt zökkenőmentes a fülgyulladás miatt. Az utolsó itthon töltött nap után arra jöttem haza este, hogy kidőlve alszik mindkét fiú a nappaliban(!). Nem voltam boldog, elő is vettem Pétert, de csak azt hajtogatta, hogy korán kelt. Ja, bocs. Másnap nem aludt Gergő, amikor hazaértem (a nappalis este előtt mindig ébren várt...), de pénteken síri csend fogadott. Nem mertem elhinni, azt hittem, szívatnak. :) A gyerekszoba ajtaja csukva. Óvatosan benéztem, ott aludtak békésen mindketten. Mivel betakarózni nem sikerült, nem tudtam volna Gergő mellé feküdni (akármilyen meleg van, nem tudok takaró nélkül aludni), hanem bevackoltam magam a helyemre, és végre kényelmesen aludtam egész éjjel. Nem panaszkodom, mert tök jó Gergő mellett alduni, de azért sokkal kényelmesebb a saját helyemen. Nem lenne muszáj amúgy mellette maradni, csak amíg elalszik, úgyis kijön, ha felébred és keres, de amíg nem magabiztos az éjszakai szobatisztaság, addig maradok mellette, és ahányszor megriad, próbálom kivinni pisilni. Mostanában bemondja, hogy nem kell, de ma reggelre nem sikerült megoldani szárazon az éjszakát. :(

A lényeg viszont az, hogy tegnap is aludtak a fiúk, amikor hazaértem. Mindketten. Amíg zuhanyoztam, Péter felébredt, kijött, megbeszéltük a szülői értekezletet, ami tegnap volt és nem tudtam menni. Amikor elkezdtem mesélni, tegnap mi volt bent, kijött Gergő, és méltatlakodva kérdezte Pétertől, miért jött ki a szobából. Amikor mondta, hogy azért, mert hazajöttem, felderült az arca, és a félkómás állapothoz képest gyorsan szalad és hozzámbújt. :) Nyilván nem volt kérdés, hogy felváltom Pétert Gergő mellett az éjszaka további részében, de nem bántam.

Kíváncsi vagyok, ma hova mennek. :)

2 megjegyzés:

  1. Köszi a beszámolót! :)
    Ügyesek a fiúk, büszke lehetsz rájuk, és egyre jobban bele fognak rázódni mindketten. Te hogy viseled ezt a szétválást Gergőtől?

    VálaszTörlés
  2. Nem mondom, hogy könnyű. Igazán akkor tudatosul, amikor hétvégén (vagy tegnap, amikor programmódosulás miatt csúszott az este) én altatom, én mosom a fogát, és minden majdnem olyan, mint "régen"...

    VálaszTörlés