2012. december 12., szerda

Az élet szép

Kicsi szét vagyok esve, de muszáj magam összeszedni, mert lassan el kell kezdenem a karácsonyi készülődést. Összeszedem az aktuális jó dolgokat, hátha sikerül feltöltődnöm.


A Kerekítő bevált. Minden szerdán egy farkaséhes és hullafáradt Gergővel jövök haza. Leginkább hullafáradt. Ma annyira, hogy enni sem volt hajlandó, csak bújni és aludni.

Alakul a házban a téli gyerekpörgetés. Múlt héten nálunk voltak, tegnap mi mentünk le egy emelettel lejjebb. Bővítjük a kört, akkor talán többször is összejöhetünk. :)

Ma először mondta ki Gergő rendesen, hogy Thomas. Először meg sem értettem. :) Eddig csak To volt.

A fokhagyma felkerült Gergő top 10 étele közé. Ha 2 fej fokhagymát teszek a tepsis krumpli közé, akkor annyit eszik meg. Nem bánom, mert egészséges. Még akkor sem, ha 2 napig párolog a pórusaiból. :)

Ma nem volt verekedés a Kerekítőn. Igaz, néhány gyereken lökött egyet, de nem lett belőle sírás.

Imádja a citerát. Jövő héten elviszem Klárihoz felhangolni az enyémet. Igaz, hogy nem tudok eljátszani egyetlen dalt sem, mert nem megy a kottaolvasás (annak idején -25 éve- utánzással tanultam, azaz a tanár után játszottuk a dalokat), de arra jó lesz, hogy egyszerűbb dalokat el tudok Gergőnek játszani.

Megtört Thomas egyeduralma, már Caillou is befigyel. :)
Caillou
Nem tudom elégszer megköszönni Partnak, hogy felhívta a figyelmemet a picurradio-ra. Nagyon szuper. Egész délutánokat ugrálunk/táncolunk végig. Pont erre van szükség télen. :)

Azt vettem észre, hogy már nemcsak tologatja mozdonyokat, hanem konkrét helyzeteket játszik el. Pl. Dízel majdnem leesik a szakadékba, de Thomas megmenti, ahogy a mesében. Még mondja is hozzá, hogy Ajaj, dízelmozdony! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése