2011. szeptember 22., csütörtök

Véletlen szerencse

Idejét sem tudom, mikor voltam utoljára Matchban. Korábban sem nagyon jártam, sosem volt a környéken, de Gergő születése óta egyáltalán nem. Azóta ugyanis kizárólag nagybevásárlásokat eszközölünk, néha betévedek a kistescoba meg a zöldségesbe, máshova nem.

Ez működött is addig, amíg Gergő rá nem kapott a pufira. Rágcsálnivalóként elsőként tönkölybúzát kapott, eleinte úgy ette, mintha az lenne a legfinomabb csemege a világon (pedig nagyon nem az), de elég volt egy salgótarjáni hét és szomszédolás, hogy megkóstolja és örök szerelembe essen a kukoricából készült verzióval. Azóta rá sem néz a tönkölybúzásra, az alternatívaként felkínált kölesgolyót is csak morzsolgatja az ujjai között, mint akinek fogalma sincs, mit kell vele csinálni. Állítólag minden gyerek szereti. Hát, Gergő nem. Marad a kukoricapufi. Legalább nem kell halomra vásárolni mindenféle cuccot, elég ezt az egyet.

Igen ám, de nem lehet akárhol kapni. A Tescoban például nem. Vasárnap direkt ezért zarándokoltam el a kistescoig, de dolgom végezetlenül kellett hazajönnöm. (Na, jó, ez így nem teljesen igaz, mert ha már ott voltam elmentem az Árpád-hídhoz Glamourt venni. :D) Másnap aztán altatási céllal beraktam Gergőt az új babakocsiba (nem új, csak ezt a tartozékot eddig még nem vettük elő) és elsétáltam a Duna Plazába. Ha már ott jártam, bementem -többek között- a Matchba, ahol azóta nem jártam, hogy anyuval szívózott a pénztáros. (Ez hosszú történet és nem is friss, de ha valakit érdekel, elmesélem. :D) Most bementem, hátha árulnak pufit. Szerencsére volt, vettem is gyorsan két csomaggal, nehogy meglepetés érjen. Nem ez volt az egyetlen dolog, amiért érdemes volt bemenni. Meglepve tapasztaltam ugyanis, hogy az általam nagyra tartott Jogobella durván akciós. Tényleg durván, ugyanis egy ideje 109 Ft-ért árulják a Tescoban, itt viszont 69 Ft-ért kellette magát. Rávetettem magam a polcra, vettem minden ízből egyet. Többet csak azért nem, mert nem akartam, hogy rámromoljon, ha esetleg nem pusztítom el időben a készletet. Ilyen még nem fordult elő, de akkor is. Ha már a Jogobellával ekkora szerencsém volt, gondoltam, viszek Péternek a kedvenc csücskös cuccokból néhányat. Gondoltam, hogy amit megspóroltam a Jogobellán, azt hozzácsapom ehhez, hiszen biztos drágább, mint a Tescoban. Ekkor jött a másik döbbenet: ez is akciós volt. Jó 50 Ft-tal olcsóbban vettem a szokásosnál. Egycsapásra elfelejtettem, mit művelt tavaly anyuval a pénztáros, és megszerettem a Matchot. :)

Azóta rájöttem, hogy a kistescohoz nagyon közel is van egy Match, csak eddig valahogy átnéztem rajta, nem érintette az ingerküszöbömet. Kedden viszont a pékségből hazafelé muszáj volt bemennem. Nem bírtam ki, hogy megnézzem, egy adott áruházra vonatkozott-e az akció vagy láncszinten. Szerencsére az utóbbi, úgyhogy ismét vettem egy kollekciót. Vettem még ezt-azt, a pénztárhoz érve Gergő megunta a banánt és elkezdett nyígni. Siettem végezni a fizetéssel, hogy megnyugtassam. A nagy kapkodásban azt is elfelejtettem, milyen boltban vagyok, és kissé felháborodtam, amikor nem akarta elfogadni a pénztáros hölgy a Tesco pontgyűjtő kártyámat. Bután néztem rá, az első gondolatom az volt, hogy megszűnt a törzsvásárlói rendszer, csak engem nem tájékoztatott senki, de szerencsére 2 másodperc múlva helyreállt a kép. Sűrű bocsánatkérések és vihogás közben kifizettem a szajrét, és elindultunk kifelé. (Azért a többesszám, mert Zsuzsi és Áron is velünk tartott a bevásárlókörúton.) Szerencsére olyan szomjas voltam, hogy azonnal meg kellett húznom a frissen vásárolt ananászlevet, így még a boltban voltunk, amikor a következő vásárló fizetett a kártyájával, ugyanis a pénztáros akkor vette észre, hogy az én kártyám a gépben maradt. Bele sem merek gondolni, hogy találtuk volna meg egymást a kártyával, ha nem köptem volna vattát a szomjúságtól... Idétlen mosolyt váltottunk a pénztárossal, ő megjegyezte, hogy ez nem a mi napunk, én meg kitoltam a babakocsit az utcára, mielőtt újabb baki történik.

Ma rátaláltam a Match akciós szórólapjára. 25-ig él az akció, úgyhogy szerintem megyek még néhány kollekcióért. Péternek is fogynak a csücskösök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése