2011. szeptember 20., kedd

Fogak, éjszakák

Kettő már kint van, másik kettő a célegyenesben. Hiába van egymás mellett a két kibújt fog, frankón tud harapni. Külön klassz, hogy recés a szélük. Gondolom, mindenkinél így van, nem árulok el nagy titkot, csak mondom. :) Persze, nem vagyok mindig ilyen vidám hangulatban, ha Gergő fogairól van szó. Már nagyon sok minden mást is eszik az anyatejen kívül, de az elalváshoz még mindenképpen kellek, plusz délelőtt és délután jelentkezik 1-1 bónusztöltésre. Nem bánom. Azt sem bánom, hogy van már foga. Alapvetően nem, amikor viszont akkor is használja, amikor nem kellene, amikor nincs mit megrágni... nos, akkor a nevetés az utolsó, ami eszembe jut...

Szerencsére lázcsillapításra eddig még nem volt szükség, csak a nyűgösség van, de az nagyon. Nem emlékszem, mikor aludt utoljára egyhuzamban 3 órát. A mára virradó éjszaka volt hosszú idő óta a legjobb, pedig 3-szor is ébredt az úr, és mindannyiszor enni kért, viszont könnyen visszaaludt. Az első fog áttörése előtt több olyan éjszaka is volt, amikor szinte semmit sem aludtam, mert nagyon gyakran és sírva ébredt, hajnali 3-4 után pedig nem óhajtott tovább aludni. Klassz volt, nagyon klassz, de a fogakért bármit. Persze, így utólag nagy a szám, ott és akkor viszont bárkivel cseréltem volna, csak aludhassak.

A húgom nagyin ajánlgatta a Dentinoxot, meg is kaptuk, ami Matyinál bevált, de bevallottan ódzkodtam tőle a lidocain miatt. A következő ötlete a Nurofen volt, alapvetően azt sem akartam adni, de szombaton beadtam a derekam, mert már nagyon sajnáltam Gergőt. Kapott egy adagot, nem állt be nagy változás az éjszakákat illetően. A húgom szerint keveset adtunk, így másnap megdupláztuk. Volt több ébredés éjjel, de csak szívott párat és visszaaludt, nem volt hajnali napkezdés. Nem írtuk egyértelműen a Nurofen számlájára, de kapott néhány pirospontot. Aznap mentünk az orvoshoz az esedékes vizsgálatra (erről később). Rákérdeztünk a Nurofenre, mire óriási szemeket meresztve rázta a fejét, hogy nem szabad. A Dentinoxot javasolta és egy homeopátiás cuccot. Ha már ő is ezt mondta, akkor kipróbáltuk a Dentinoxot. Csak egy borsónyit adtam, annak is a nagyja a szájára került, mert az istennek sem akarta kinyitni. Igyekeztem a maradékot rákenni az általam kritikusnak gondolt felső két metszőfogára, de vagy a Dentinox maga nem hat nála, vagy kevés ment rá, de nulla hatás.

Az éjszakának Nurofen, Dentinox, minden egyéb nélkül mentünk neki, azaz majdnem minden nélkül: megérkezett a vihar. Most már biztos, hogy frontérzékeny Gergő. Akárki akármit mond, ez van. Egész nap extranyűgös volt, alig bírtam kihúzni a fürdetést, hogy legalább ne süssön a szemembe a nap vetkőztetés közben. Fürdött, az elalváshoz szükséges evés közben megérkezett a vihar és az eső, nem sokkal este 8 előtt már húzta a lóbőrt. 11 körül felébredt, enni kért, ahogy hajnali 1 körül is, majd 3 körül újra, de szívott párat és visszaaludt. 6 körül kezdte a napot, ami az elmúlt időszakot tekintve szuper. Felöltöztettem, kapott enni és Péter gondjaira bíztam a nagyágyban, amíg én hunytam egyet a gyerekszobában. Azóta már másodszorra alszik (most 12:09 van). Igaz, most is nyűgös, de közel sem annyira, mint korábban. Ma délelőtt először ébredt mosolyogva sírás helyett, amióta elkezdett fogat növeszteni. Imádom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése