2014. március 11., kedd

Alvás, pelenka, miegymás

Ha valamin változtatni szeretnénk, csak le kell írni a jelenlegi állapotot, a többi megy magától. Így történt ez az óvodai alvással. Pár napja még ott tartottunk, hogy annyira biztosnak éreztem, hogy nem lesz változás a napirendben, hogy le is írtam. Ez volt pénteken. Közben volt egy hétvége, hétfőre pedig alapvetően megváltozott.

Az az igazság, hogy kicsit már kezdett elegem lenni, hogy minden délután hazacipelem a vállamon az alélt-horkoló Gergőt, és az öltöztetés sem volt egy leányálom egy álmos, túlpörgött gyerekkel. Hétvégén Péter elkezdte neki mondani, hogy ha alszik ebéd után az óvodában, akkor onnan egyenesen mehetünk a Minicitybe (vagy mi a neve most, azt hiszem, MiniPolisz), ahova a Tesco jóvoltából bemehettünk ingyen. (Péter megint rámozdult valamire, ahol csak regisztrálni kellett, nekem erre nincs kapacitásom.) Legfőbb motiváció a pesterzsébeti Tescoban megismert kilövős Angry Birds játék volt olyan plüssökkel, amiket a matricákért lehet szerezni.

Pénteken beszéltem Peti (óvodás barát) apujával az utcán, miután leadtuk a gyerekeket. Adott egy tippet a szobatisztaságra, mert Petinél is hasonló volt a helyzet, azaz tulajdonképpen szobatiszta volt, mert képes volt rá, de NEM AKARTA. Ez a kulcsszó Gergőnél is: érti, képes rá, de nem akarja, mert baromi kényelmes a kanapé mellett állva pisilni és/vagy elbújni a fotel mögé nagyobb alkotáshoz. Peti apuja azt mondta, hogy amikor már berágtak, megvették a szobatisztaságért járó ajándékot és feltették a jól látható, de el nem érhető helyre. 2 napig nézegette, utána elhagyta a pelenkát és szobatiszta lett Peti. Itthon mondtam Péternek, emésztgettük a dolgot, aztán délután elmentünk az Aréna Plázába, ahol benéztünk a Tchibo boltba, mert szerettem volna élőben megvizsgálni a sütős cuccokat, de azokat csak mától lehet. Ha azokat nem, találtunk mást. Konkrétan egy gyurmázós szettet. Gergő rárepült, mi meg gyorsan lebeszéltük, hogy akkor ez lesz a szobatisztasági ajándék. Azóta fent van a hűtő tetején, naponta többször szóba kerül. Hétvégén anyuéknál pelenka nélkül ficcent. 12 eseményből 4 baleset lett, ebből egy nagyobb. Szerintem ez elég jó arány. Tegnap délután azzal fogadott, hogy Sajnos, nem tudtam a WC-be kakilni, de pisilni igen. :) Mondta, hogy megpróbálta, de nem ment. Nem baj. Az a lényeg, hogy szóljon és menjen, ha kell.

Visszatérve az alvásra. Úgy hagytam ott az óvodában, hogy aszik egy nagyot. aztán megyek érte, onnan megyünk az Angry Bird-ökhöz. Az óvónővel abban maradtunk, hogy odamegyek délután 1-re, de csak az utcán maradok, és hív, ha menjek. Elfelejtettem neki mondani, hogy akkor is szóljon, ha elaludt, mert akkor nem hesszelek tovább az utcán, de szerencsére eszébe jutott, mert 2 óra előtt nem sokkal jött az sms, hogy alszik. :) Hazajöttem, majd fél 4-re mentem vissza. Az elmúlt hetek után felüdülés volt egy kipihent gyereket átöltöztetni. :)

Ma már úgy hagytam ott, hogy szó sem volt arról, hogy nem alszik ott. Tetszik neki. Egy újabb folyamat elindult. Lassan egész napra maradhat, ha ráérez az ízére. Óvodás lett.

8 megjegyzés:

  1. igazi óvodás nagyfiú :-)

    lehet egy kérésem? írj róla, h mitziék még nem nyertek a lottón, hátha bejön az is (ja, csak szólj, h vegyek is egyet :-):-):-):-))

    VálaszTörlés
  2. menni fog a szobatisztasag is ezek utan, ne aggodj! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-):-) egy gimis osztalytarsamon sem volt pelenka :-) en a cumizassal vagyok amugy igy, bar mar "csak" alvashoz kapja meg ....

      Törlés
    2. Több dologgal vagyok így. :) Egyre jobban elengedem a fülem mellett a beszólásokat. Vannak. Lehet, hogy kihányom majd ide őket. Vagy a másikba, ahova azóta sem írtam, hogy "meghirdettem". :)

      Törlés
  3. nos.... khm... ez a blog boszorkanysag :-) nem tudom, hogy alltok a pelenkaval, de az eddig cumifuggo k. ma magatol kijelentette, h neki tobbet nem kell a cumi, mert o nagy es most anelkul aludt el... kivancsi vagyok, tudja-e tartani magat a nagy elhatarozashoz. a cumikat kitette a cumitundernek, aki ma ejjel elviszi oket.... :-) kemeny.

    VálaszTörlés
  4. ja, es en idiota nem vettem lottot, remelem egy masik korben meg ervenyes lesz a varazs :-)

    VálaszTörlés
  5. Óóóó és áááá...! A pelenka véd meg a máglyától. Ami azt illeti, lassan egy kis pörkölódést is bevállalnék a cél érdekében. :D

    VálaszTörlés