2009. szeptember 20., vasárnap

Szüret

Egyelőre nincs unokaöcsém, tehát még maradunk. Folytatjuk a tanulást, főzünk, mosunk, vasalunk, takarítunk. Közben a szokásos módon megy a töketlenkedés.:) Lassan fel kellene tudnom ismerni -ha az elmúlt 7 évben nem sikerült volna, amióta a Bandit ismerem-, hogy mit mond komolyan, és mit nem. Fel kellene fognom, hogy gyakorlatilag sosem komoly.:) Nehéz, mert segíteni jöttünk, nem útban lenni. Folyamatosan figyelünk, mikor vagyunk már útban. Egyelőre úgy tűnik, nem, de jó résen lenni.:)

Gyakorlatilag már bármikor jöhet a baba. Tudom, ezt már mondtam, de most már tényleg. Amikor megmondták, kb. mikorra várható, az volt az első gondolatom, hogy jó lenne, ha Mérleg lenne. Az olyan jó jegy.:) Nos, ehhez még várni kell 4 napot. Ez most nagyon soknak tűnik. Majd meglátjuk.

Még pénteken elterveztük, hogy ma kimegyünk a vásárba. Akkor még nem volt biztos, hogy menni fog. Nos, megcsináltuk. Azaz a húgom megcsinálta.:) Sétáltunk, vásárolgattunk, szórakoztunk. Ebéd után pedig elindultunk Kata-hegyre, ahol a húgomék telke van. Még nem voltam, nagyon kíváncsi voltam már rá. Úgy volt, hogy Bandi szülei is jönnek velünk, de mára virradóra az anyukája beteg lett. Elkapta az unokáktól. Nem tudjuk pontosan, mi a bajuk, valami influenzához hasonló, de annyira nem komoly. Ahhoz viszont elég komoly, hogy most nem nagyon jönnek Évi közelébe. Az apósa azért nem jött, mert ápolja az anyóst, meg aztán lehet, ő is elkapta, csak még nem jött ki rajta. Jobb a béke, inkább nem jöttek.

Hát, az a telek valami fantasztikus. Mondták, hogy nagy, de nem gondoltam, hogy ekkora. Vannak mandulabokrok -vagy inkább fák-, diófák, almafák, rengeteg szőlő. Először csak egy-egy szem szőlőt kaptunk le, aztán azon kaptuk magunkat, hogy tele van kezünk szőlőfürtökkel.:) Leszedtük a mogyorót, aztán nekiestünk a szőlőnek. Alaposan megpakoltunk a szatyrot. A diónak új szatyrot kellett nyitni, mert már nem fért.:) Csak pár szemet akartunk -ahogy a szőlőből:)-, de nem tudtunk abbahagyni. Ha egyszer lehajoltunk, fel sem álltunk, amíg volt dió a lábunk körül.:) Aztán megnéztük, van-e dió az úton. Volt.:) Miután már alig fért a szatyorba, megbeszéltük, hogy nem keresünk többet. Nem is kerestünk, mégis találtunk.:)
Évi is megmászta velünk a meredek lejtőt. Hátha ez segít a szüléshez.:)

7 megjegyzés:

  1. Hali,

    Mikorra van kiírva a húgod? Nem akarlak ijesztgetni, de a kiírt nap után 1-2 nappal könyörögjétek ki a szülés beindítását, mostanság elég sok rosszat olvastam, mi történhet, ha tovább marad benn a baba, mint kéne... Tudom, tudom, nem vagyok orvos, de a késői szülés épp olyan rossz lehet, mint a koraszülés.

    VálaszTörlés
  2. 20-23-ára van kiírva, úgyhogy még időben vagyunk.:)
    Az orvos 28-át jelölte meg, hogy ha addig nem születik meg, megindítja a szülést, de pont azon az állásponton vagyunk, hogy ha nem muszáj, ne piszkáljanak bele. Ha nem folyik el a magzatvíz, nem zavaros, nincs semmilyen probléma, akkor majd a baba tudja, mikor kell jönni.:) Az viszont fontos, hogy folyamatosan vizsgálják, mert ha baj van, nem maradhat bent tovább...
    Az apja szerint holnap lesz a nagy nap.:)

    VálaszTörlés
  3. be lehet szállni a tippelésbe? szerintem kivár, és még mielőtt beindítanák a szülést, jön magától - tudja, jó helyen van :)))) szóval szerintem szept. 27. puszi nekik is!

    -mitzi-

    VálaszTörlés
  4. Az újabb megindítási határidő szept. 30-a lett.:) Még nincs baba, és mivel tegnap az volt az orvos első kérdése, hogy össze vannak-e csomagolva a cuccok, azt hittük, este visszük Évit. 27-ét én is esélyesnek tartom, hacsak ma nem lesz riadó.:)

    VálaszTörlés
  5. Szegény hugod, hogy viseli? Én karácsonyra voltam Andrissal kiírva, és végül 28-ig kellett várni. A végén már nagyon nem bírtam mit kezdeni magammal. Még szerencse, hogy ott vagytok körülötte, szórakoztathatjátok a várakozás hosszú napjai alatt :)

    VálaszTörlés
  6. még mindig semmi? izgulok...

    -mitzi-

    VálaszTörlés
  7. Nem biztos, hogy mindig örül a jelenlétünknek, hiszen már majdnem 2 hete itt dekkolunk, de alapvetően jól van.:) Kicsit már türelmetlen -néha nagyon-, de teljesen jól van.

    VálaszTörlés