2011. augusztus 8., hétfő

Családon belüli erőszak

Szükségem lenne egy maszkra és egy úszósapkára, esetleg helyettük egy olyan szatyorra, amilyen Gáspár Sándornak volt a Roncsfilmben. Nem készülök rablótámadásra, nemi erőszakra sem, egyszerűen csak a saját testi épségemet szeretném megvédeni. A fent említett dolgok mellé jól jönne még egy teljes testet védő páncél, de legalábbis egy mellvért. Az sem baj, ha mindezekből kettő van, hogy reggel mindketten felölthessük és ne kelljen folyton öltözködni.

Mindegyik holmi más okból kifolyólag kell, azaz az ok ugyanaz, csak a szituáció változik. A maszkra azért volna szükség, mert nem tudom olyan rövidre vágni Gergő körmeit, hogy táplálkozás közben ne tudja csontig lekaparni az arcomról, elsősorban az orromról a bőrt. Az úszósapkát ugyanezen tevékenység közbeni hajhúzás kivédésére kérném. A páncél egész napra kellene, ugyanis értelmetlen lenne minden pelenkázáskor le- és felvenni, mert öltözködésből állna az egész nap. B-A. Gergő ugyanis öltöztetés és pelenkázás közben kétféle testmozgást végez előszeretettel: olyan sebességgel forog, mint egy jófajta centrifuga, vagy rugdos. Sarokkal. Izomból. Kíméletlenül. Az utóbbi tevékenységet nem korlátozza az öltöztetés-pelenkázás idejére, szívesen teszi a reggeli nagyágybeli bandázáskor is.

Ha már páncél: majdnem elfelejtettem sisakot kérni. Ez a fejelések miatt kellene. Sikerült már az államat, homlokomat, könyökömet, járomcsontomat lefejelnie, ezek elsősorban nem nekem fájnak, de nekem sem kellemesek. Szerencsére egyelőre egyikünkön sem ütköztek ki a bántalmazásból adódó szemmel látható jelek, és csak remélni merem, hogy ha mégis, akkor nem Gergőn. Mit mondok a gyámügyesnek? Hogy lefejelt a gyerek? Ja, belerohant a könyökömbe... Én sem hinném el. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése