2013. február 27., szerda

Tavaszi hangulat

Pénteken arra ébredtünk, hogy óriás mennyiségű hó esett. Péter utólag vallotta be, hogy kicsit megijedt, hogy  mi lesz, ha Kaposvárig ez lesz, de amint kiértünk Kehidakustányról, barátságosabb volt a helyzet az utakon. Akkor nyugodott meg, amikor látta, hogy nem lesz baj, gond nélkül odaérünk. Szerencsére nem esett több hó, másnapra szinte az egész elolvadt.

Mondom ezt úgy, hogy aki ismer, az tudja, mennyire szeretem a telet. Ez így is van, de már nagyon várom a tavaszt. Tegnap nagyon szépen sütött nap, ráadásul tiltólistára került a gépem (néha ledobja az összes gépet a wifi, ha többet használunk egyszerre, és Péternek fontos munkája volt), úgyhogy végre nekiálltam az ablakoknak. Nem vagyok bolond, nem szeretem az ablakpucolást, de azt még kevésbé szeretem, ha mocskos. Az pedig nem kifejezés, hogy mocskosak voltak, mivel télen csak belülről törlöm meg, nem látom értelmét a hóban-fagyban történő ablakmosásnak. Tudom, ez nem kifogás, de sajnálom az időt rá, amikor a következő percben ugyanolyan lesz. A dolgot csak nehezíti, hogy -egyelőre- nincs függönyünk, el sem tudom takarni a dzsuvát, úgyhogy éppen időszerű volt már. Ez is olyan, mint a legtöbb dolog, csak elkezdeni nehéz. Ha már rászánta magát az ember és megmozdult, onnan már sínen van a dolog. Via útmutatása szerint az én átalakított táblázatomban ezen a héten a nappali és a konyha van soron, úgyhogy csak ezeket az ablakokat mostam meg. Pont elég volt. Mivel nem kockáztattam, hogy esetleg akkor ébred fel Gergő, amikor ablakpucolós ronggyal a kezemben lógok az egyik széken, nem fejeztem be rendesen, hagytam mára/holnapra is. Ma nincs olyan napsütéses idő, mint tegnap, úgyhogy lehet, holnapra marad a befejezés, de akkor már mindenképpen.

Nagyon szeretném már a tavaszt. Neki akarok esni a terasznak (pénteken esélytelennek látszik, talán jövő hónapban belefér), mert egy tragédia, ami ott van, és a nappalira is ráfér egy kis frissítés. Nem, nem tervezem az újabb átrendezést, ezekkel a bútorokkal semmiképpen, de érik már egy nagy átalakítás, csak várjuk a rávalót. Addig is inspirációkat, öleteket gyűjtök. Főleg a Pinterestről. Kíváncsiságból néztem bele, nem tudtam, mások miért szeretik, és elkapott. Most éppen függönyöket nézegetek, mert az hiányzik leginkább a nappaliból. Van már kiszemelt áldozat, amit fellógatnánk az ablak elé, de jó nézegetni mások ötleteit. Most pl. ez tetszik:

Kép innen: Pinterest
Annál is inkább lehetne már valami, hogy érzem a tavasz közeledtét. Jön a melegfront, vagy már itt is van. Napok óta ma először nem érzem azt, hogy bármelyik pillanatban el tudnék aludni, Gergő meg van kattanva, megint csapkod és lökdösődik, amit már egy ideje nem csinál.

Szeretnék Gergőnek venni egy jópofa gumicsizmát, és arra cserélni a hótaposót, amit nagyon szeretek ugyan, de elég volt. Remélem, a gumicsizma beszerzése nem lesz olyan macerás, mint a hótaposóé. 24-25-ös kellene. Könyörgöm, legyen valahol olyan, amit szívesen nézek akár több szezonon keresztül Gergő lábán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése