2014. január 29., szerda

SW

Voltunk ma a Kackacban, végre eljutottunk egy kedden, amikor a fiúk féláron bemehetnek. Több jó hozománya volt a napnak. Az egyik, hogy találkoztam egy lánnyal, azaz egy anyukával, akivel pont ugyanúgy vélekedünk a gyereknevelés és -oktatás dolgairól. A másik, hogy kiderült, ott is van Lego bolt. 

Ahogy a metró felől beléptünk a KÖKI-be (mármint a plázába), pont ott ficcent a Lego bolt. Nyilván Gergő egyből rámozdult, de könnyen rávehető volt, hogy haladjunk a Kackac felé. Kifelé viszont nem lehetett kihagyni, de kikötöttem, hogy nem veszünk neki semmit, csak nézegetni lehet. Bent aztán elkezdte nézegetni a dobozokat, és azzal a csellel próbálta megvetetni velem, hogy vegyük meg apának. Először csípőből pattintottam, és közöltem, hogy ügyes próbálkozás, de nem veszem be, aztán eszembe jutott, hogy soha vissza nem térő alkalom, hogy megvegyük Péter szülinapi ajándékát. Amikor megláttam a kezében az egyik kiválasztott dobozt, csak a feltüntetett R2D2 minifigura villogott szemem előtt, a szemem sarkából pedig láttam, hogy C-3PO is van benne, még két valamilyen Trooper. (Sandtrooper amúgy, mint azt közben megtudtam.) Konkrétan ezt a szettet kereste Péter szombaton az Allee-ban, mert valamiért bekattant, hogy szeretne egy olyat, amiben van R2D2 figura, de ott csak az X-szárnyú mittudoménmi volt aranyárban. Picit hezitáltam, majd megígértettem Gergővel, hogy szombatig tartja a száját, és megvettem. (Szombaton lesz az egyik családi szülinapozás.)

Nyilván nem bírta ki. Amint meglátta Pétert, azonnal közölte, hogy Vettünk Star Wars-t! Kétszer rászóltam, hogy maradjon csendben, harmadjára röhögve feladtam. Mondtam Péternek, hogy ha már így alakult, az ő szülinapját is előrehozzuk, ahogy január elején Gergőét, és megkapta a szajrét. Nagy boldogan összerakták, Gergő sorbaállította a lakásban fellelhető összes R2D2-t (Kinder tojásból származó borzalom, cuki kulcstartós és a mai szerzemény), mellé a C-3PO-kat (ebből is van Kinder tojásos), a szintén Kt-s Yoda-t és a két Sandtroopert (ST). :)

Pakolgatta a tartozékokat; volt C-3PO fején ST sisak, R2D2 fején ST puska. :) A szerepjáték is beindult velük (is). A következő párbeszédet sikerült összeraknia a megfelelő szereplőket egymással szembeállítva:

-Szia! Sandtrooper vagyok. Téged hogy hívnak?
-C-3PO
-Jó. Kardozunk?

Az az apró tény nem zavarja, hogy egyiknek sincs kardja. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése