2010. július 26., hétfő

Fázunk

Közkívánatra pofoztam kicsit blogon, hogy kedvesebb és olvashatóbb legyen. Szóljatok, ha dolgozzak még vele kicsit! Hideg nyári estéken jó elfoglaltság. :)

Az egy dolog, hogy nincs forróság, ennek még örülök is. Az viszont már egy kicsit túlzás, hogy állig begombolkozva, több réteg ruha alatt is képes vagyok fázni. Drasztikusan csökkent a hőmérséklet, alig fele a múlt hetinek. Mindez egyik napról a másikra. Nem tudunk mit tenni, jópofát kell hozzá vágni, hiszen ezt akartuk, ezért rimánkodtunk az elmúlt hetek rekkenő hőségében. Vagy mégsem? Kicsit úgy érzem magam, mint A bájkeverő című filmben Brandon Fraser, aki sosem azt kapja az ördögtől, amit kér, hanem annak eltúlzott változatát. Kis enyhülést akartam, nem őszt. Legközelebb jobban figyelek, mit kérek. :)

Ma reggel megérkeztek a konyhai gépek. Az asztalos szerdára ígérte magát, a szervíz munkatársai -akik a beszerelést végzik majd- pedig csütörtökre. El sem hiszem, hogy a héten használható lesz a konyha. :) Már csak azt kellene kitalálni, hova tesszük azt a halom cuccot, amit az én lakásomból áthoztunk, és amit ezután fogunk. Tegnap már felnyaláboltunk egy nagy adag ruhát, de közel sem az összeset. Van még 1 hónapunk, hogy mindent áthozzunk, amit kell. Soknak tűnik, de nem az. Főleg, hogy még van egy kis munka a fallal. Nem beázás, csak a szokásos földszinti lakásban előforduló falprobléma, amit néhány évente orvosolni kell. Nekünk jó lenne így is, hiszen nincs vele gond (csupán nem szép), de kiadni nem lehet.

Zitáék végre befejezték a felújítást. Már az új nyílászárók is a helyükön vannak. Ahogy néztem tegnap, a nagy zajjal járó munkálatokkal végeztek, amíg mi Salgótarjánban voltunk. Szerencsére. Remélem, a Sziget idejére nem terveznek semmit, ugyanis arra a pár napra átcuccolunk hozzám. Úgyis kell pakolászni, rendezgetni, takarítani, és így legalább nem halljuk élő egyenes adásban a koncerteket. Érzem, hogy végérvényesen elindultam az öregedés útján. 6 éve még órákat voltam képes állni a sorban egy napijegyért, most meg elmenekülök a zaj elől.

Azt hiszem, nekiállok rendezkedni, hogy legyen hova pakolni azokat a cuccokat, amik most a mosogatógép és a tűzhely kihagyott helyén állomásoznak. Nem lesz kis munka. Kár, hogy odakint esik, és nem lehet az erkélyen tárolni mindent...

2 megjegyzés:

  1. köszönöm :))))

    hogy neked semmi sem jó... :) most már az őszt sem szereted?

    VálaszTörlés
  2. Szeretem én, csak nem nyáron. ;) Nyáron nekem egyébként sem jó semmi. Nem szeretem. Utoljára akkor szerettem, amikor tanítási szünetet jelentett. :))

    VálaszTörlés