2010. július 6., kedd

Gyümölcsszezon

Úgy terveztük, leugrunk anyuékhoz pár napra, talán 1 hétre, hogy elintézzünk ezt-azt, de már lassan 2 hete itt dekkolok. Péternek dolga volt, néhány napra visszament a fővárosba, de már ő is visszamenekült ide. Süt a nap, van kert, macska, wifi. Mi kell még? Ja, néhány kg gyümölcs, hogy legyen mivel elütni az időt. :)

Először 36kg feketeribizli érkezett a házba. Anyu minden évben ipari mennyiségű szörpöt készít, de még egyszer sem volt elég. Nyár elején, amikor még éppen nem esedékes a befőzés, nagy kincs a szörp. Közel 100 üveggel lesz idén, majd meglátjuk, meddig tart. Mielőtt üvegbe kerül a ribizli, van vele némi munka. A ránk eső rész a leszemezés volt. Több napig tartott, de végül készen van. Enni-inni, néha egy kis e-mail olvasásra álltam föl mellőle. Tudtam, hogy nem lesz utána hátradőlés és lábfelrakás, mert megérkezett a meggyszállítmány. 20kg. Tejóisten! Leszárazni, kimagozni. Már az is készen van, de egy ideig nem akarok látni magozatlan meggyet. :) A teraszról már eltakarítottam a mészárszékhez hasonló nyomokat, a kezem viszont még egy ideig olyan lesz, mint egy dokkmunkásnak. Nem baj. Lesz szörp, pincés meggy. Télen sem halunk éhen. :)

Éppen a kezemről próbáltam eltakarítani az utolsó adag meggy maradványait, amikor Péter közölte, hogy valaki hozott málnát. Az első kérdésem az volt, hogy mit kell vele csinálni. Nevetett, és felvilágosított, hogy a szomszéd Iván bácsi hozott kóstolót. :)))

Berci is kivette a részét a befőzésből: ügyesen elkerülte a tálakat. Olykor közelebb merészkedett, leheveredett a terasz meleg kövére vagy a szomszéd Zsuzsa néni frissen felásott sziklakertjének tetejére (azaz ahol elkezdte kialakítani), és hozzáértően figyelte a ténykedésünket. Macskának lenni jó.


Ami pedig a fürdőszobai projektet illeti: végül sarokkád lesz... A kellő alapossággal kiválasztott kád sem fért be a fürdőbe, mert egyenetlen a fal. No comment.

2 megjegyzés:

  1. hülyén hangzik, hogy titokban irigykedem? :)

    VálaszTörlés
  2. Bercire? ;)
    Viccen kívül: nem hangzik hülyén. Tulajdonképpen egészen jó buli volt. Így utólag. :))

    VálaszTörlés