2010. szeptember 13., hétfő

Felháborító

Azt hittem, már semmi sem tud meglepni, maximum felzaklatni, de tévedtem. Azt gondoltam, hogy néhány dolog csak egy ötlet, és egyelőre remélem, nem merik bevezetni.

Kb. 1 hete olvastam a riportot, jól ki is akadtam rajta, az viszont meglepett, hogy a Naplóban láttam újra. Remélem, egy öregedő politikus lázálmáról van szó, és nem lesz belőle semmi.

A gyermektelenségi adó ötlete verte ki nálam a biztosítékot. Boros Péter kitalálta, hogy Ratkó Anna minisztersége idejéhez hasonlóan újra be kellene vezetni, hogy 30-tól 60 éves korig fizessen gyermektelenségi adót, akinek nincs gyereke. Azzal indokolja, hogy akinek nincs gyereke, annak nincs kiadása, nem vesz részt a népességnövekedésben, ezért fizessen.

Számtalan ember van Magyarországon, akinek nem azért nincs gyereke, mert nem akarja, hanem oka van a gyermektelenségre.

Van, akinek
-egészségügyi okokból nem lehet gyereke, bármit is tesz az ügy érdekében;
-a gatyája is rámegy a mesterséges megtermékenyítésre;
-nincs, akivel gyermeket vállaljon;
-éppen annyi pénze van, hogy megéljen.

Sok ember van, akinek nem elég, hogy nem lehet gyereke, és rengeteget fizet érte, még fizessen adót is. Szerintem döbbenetes az egész, és csak remélem, hogy nem lesz belőle semmi. A dolgok jelen állása szerint nekem nem kell fizetnem, akkor sem, ha bevezetik, mégis felmegy a pumpa. Van olyan barátnőm, akinek tervben van a gyerekvállalás, de mindig jön valami betegség, ami miatt várni kell. Már csak az hiányzik, hogy "büntetést" fizessen érte.

Boros Péter szerint Ratkó Annának szobrot kellene állítani. Van elég baja sok embernek. Olyan is akad, aki még nem tért magához a válság után.

Döbbenet, hogy mi van/lesz Magyarországon. Van olyan intézkedés, feljelentés, miegymás, ami miatt felmerült bennünk, hogy menedékjogot kérjünk valamelyik országban... Persze, csak elméletben beszéltünk róla, és félig viccből...

Nem tudom, mi lesz még itt, de nem sok jót remélek. :(

8 megjegyzés:

  1. Szerintem (remélem) ez is csak marketingfogás. Azaz kitalálnak valamit, ami eléggé megosztja a népet, lehet róla beszélni, elemezgetni a tévében, tiltakozni vagy támogatni, míg a valós problémákkal nem foglalkozik senki. Bedobtak valami koncot, hadd csócsálja mindenki, a háttérben pedig ismét megy a szokásos buli. Ha nagy felháborodást kelt, akkor valami nagy név kiállhat, elmondhatja, hogy nem, ez nem így lesz, kovácsolva némi pozitív image-t.

    ... és ez még a jobb forgatókönyv!

    VálaszTörlés
  2. Igazad lehet. Nagyon remélem, hogy tényleg így van.
    Persze,engem nem vernek át, nem foglalom le ezzel magam. Rajtuk tartom a szemem... :S

    VálaszTörlés
  3. :)))))) Ági vagyok az ellenállástól. Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el :)

    VálaszTörlés
  4. :))) És lassan mondom, hogy önök is megértsék. :)

    VálaszTörlés
  5. Ez komolyan felmerült odahaza?! De jó, hogy nem olvasok híreket, még savasabb lenne a gyomrom.

    VálaszTörlés
  6. Remélem, csak BP fejében és megemlítés szintjén! Nem is hallok azóta róla...

    VálaszTörlés