2010. szeptember 12., vasárnap

Kóma

Elkezdtem arról írni, mennyire unom már a szeptember 11-i amerikai események agyonrágását, de kitöröltem. Úgysem érdekel senkit. Tulajdonképpen engem sem. Magáról az évfordulóról is elfelejtkeztem volna, ha nem ma lenne egy barátnőm születésnapja. Ma az a nap van, amikor csak azt tudtam, hogy szombat, azt viszont nem, hogy hányadika. Közösségi oldalak hívták fel a figyelmem a születésnapra. Akkor döbbentem rá, hogy 11-e van. Tegnap még tudtam, hogy 10-e volt, de nem raktam össze, hogy akkor másnap 11-e. Ilyen mértékű agytevékenységre vagyok mostanában képes. :)

Az sem segít a felpörgésben, hogy 2. napja ömlik az eső. Bármennyit alszom, délutánra már nyúlik a szám. Ráadásul ma Forma 1-es időmérő is volt, a monoton zúgás is mintha ólmot rakott volna a szemhéjamra. Még 10 napig leszünk Salgótarjánban, őrizzük a házat, élelmezzük Bercit. Remélem, lesz olyan nap is, amikor kimerészkedhetünk a szabadba, és nem akarunk elaludni minden második lépésnél.

Anyu azt mondta, ő is hasonlóképpen funkcionált, amikor a húgomat várta. Szakvizsgára készült, és a mai napig nem tudja, hogy sikerült levizsgáznia, mivel a tanulmányi szabadságot végigaludta. Jó tudni, hogy nem vagyok marslakó a kómagyáros mivoltommal.

Tudom, tudom, most kell kihasználni, hogy alhatok, amikor úgy érzem, szükségem van rá. Ebben az évben még megtehetem. :)

2 megjegyzés:

  1. Agyonrágás, igen, egyfelől az. De az amerikaiak szeretik nyilvánosság elé vinni az érzelmeiket, ne felejtsd el. Group hug és hasonlók. S mindenkinek a maga sebe fáj.

    Kiváncsi vagyok, a Rwandában lemészároltak hozzátartozói pl. milyen megemlékezéseket tartanak, egy-két évforduló kapcsán... s onnan miért nem ad emlékműsort a tévé.. Csak egy példa. Mire hogyan figyel a világ.

    Aludni pedig tessék sokat.

    VálaszTörlés
  2. Na, igen. Ott biztos nincs a falvak helyén emlékhely...

    Nem is azt mondom, hogy ne emlékezzenek meg róla, mert akik ott meghaltak, nem tehettek semmiről, ahogy a hozzátartozóik sem. Engem sokkal inkább az zavar, amit mögötte sejtünk, amit kommunikáltak, amit beadtak a népnek, amit közben kiderítettek, és minden évben leadnak a tévében.

    Na, csak leírom, amit kitöröltem, ha nem vigyázok... :)

    VálaszTörlés