2010. szeptember 27., hétfő

Kis lépés...


Ma beszerzésre került az első olyan dolog, amit kifejezetten a gyereknek vettünk. Nem olyan, mit majd felvehet, meg sem eheti, bele sem tehet semmit, meg sem rághatja, mégis az övé lesz, mert az ő szobáját fogja díszíteni. Pontosabban a falát, mert arra fogjuk kenni: festékről van szó. Azt már akkor eldöntöttük, amikor még csak halvány sejtelem volt a neme, hogy nem lesz kék, ellenkező esetben rózsaszín a babaszoba. A sárga-zöld kombó mellett döntöttünk, és most értünk el oda, hogy megvegyük a festéket is. Mármint a zöldet. A sárgát már megvettük, amikor a Szív utcai lakást pofoztuk ki kiadás előtt. Akkor úgy vettük a sárga festéket, hogy oda is, és a gyerekszobába is jó legyen, ráadásul a nappali és az előszoba is kap belőle, így nem kifejezetten a babaszobába vettük, így nem ér. A zöld viszont csak az övé. Vettünk hozzá bordűrt is. Nem kisautósat, nem pillangósat, hanem van ezen mindenféle cucc. Még nem is tudom, hányféle alakzat van rajta, mert fel van tekerve. Amit látok: betűk, számok, hajó, vár, halak, fa, hold, csillag. Jó lesz.


Kinéztük már a színeket a hálószoba falára is, de nem volt szerencsénk. Nem hittük, hogy ilyen nehéz lesz. Két diszkontban is jártunk, egyik helyen sem tartották az adott színeket. Az egyikben legalább a márkát megtaláltuk. Két barkácsbolt közül csak az egyikben volt kielégítő a választék (a másikban színskála sem volt), ott viszont éppen leltárra készülnek, előtte nem rendelnek nagyobb tételt. Azt az információt kaptuk, hogy napokon belül rendelnek. Az még belefér. Addig glettelünk, mert vettünk ám ahhoz is cuccot. Mire végzünk, szakértői leszünk a témának, talán kisebb megbízásokat is vállalunk bevételkiegészítés céljából. :)

Múlt hét végén itt járt az egyik asztalosjelölt. Elmondtuk, megmutattuk, vázoltuk neki a hálószoba szekrényesítésre vonatkozó terveinket. Most várjuk az árajánlatot, aztán kezdődhet a móka. Először glettelés a gyerek- és a hálószobában. Reményeink szerint érkezik festék a boltba, mire ezzel végzünk, és kifesthetjük a hálószobát. Mindenképpen ezzel kell kezdeni, mert az ide kerülő szekrény rengeteg ruhát nyel el, ezután könnyebb lesz a mozgás a lakásban. Már alig várom.Végre elkezdődött valami.

Ha már a gyereknél tartunk... ma sikerült megfejtenem, mikor változtat a testhelyzetén. Egészen pontosan akkor, amikor úgy érzem, szétszakadok, de nincs látható és -külső szemlélő számára- érzékelhető érzékelhető mozgás. Valami lassú, de erős és feszítő mozgást érzek pár percig, aztán vége. Szerintem ilyenkor fordul egyet. Kihasználja az utolsó heteket/napokat, amikor még ezt megteheti. Hamarosan erre nem lesz módja. Legalábbis januárig...

9 megjegyzés:

  1. szobafestés rulez! :)))) ruhái, pólyája és egy csomó kacatja már úgyis van ;)

    hát... izé... te csak azt reméled, hogy nem lesz módja forogni.... :D

    VálaszTörlés
  2. Hátöööö... tényleg azt képzelem, hogy egy idő múlva nem tud majd megfordulni, max. nagyokat rúgni mérgében, miért be van zárva. Kivehetném a biliből a belelógó kezem? :)

    VálaszTörlés
  3. Ebben minden benne volt. :))))

    VálaszTörlés
  4. Kedden délután készítettem egy videót, hogy mozog... Szerdán született... :D Ha gondolod, elküldöm, mit művelt az utolsó napon benn. :))))

    VálaszTörlés
  5. Oké, oké, meggyőztetek. :)))
    Azért teljes testes átfordulást nem produkáltak a végén, ugye? :) :O

    VálaszTörlés
  6. Hát a kamerám sajna nem röntgen opikájú, nem tudom, mije volt micsoda, de elég durván nézett ki, ahogy pörgött. :D

    VálaszTörlés
  7. k. február 10re volt kiírva eredetileg. év végén még fordítva feküdt, mikor januárban mentünk orvoshoz, már befordult. elég ennyi, vagy én is küldjem a 42. héten készült videókat? :))))

    látod, P.ra és rám számíthatsz, nem hagyunk rózsaszín ködbe burkolózni :D:D:D:D

    VálaszTörlés
  8. És ezért hálás is vagyok nektek! :) :*

    VálaszTörlés