2011. április 9., szombat

Negyedév

Gergő ma elérte a 3 hónapos kort. Egyszer azt érzem, hogy Hú, már 3 hónapos!, aztán meg azt, hogy ez még nem sok. Tulajdonképpen Gergő egy nyári szünetnyi időt élt eddig. :)

Péter kitalálta, hogy süssek egy negyed tortát. Félek, hogy komolyan gondolta, mert elmondta néhányszor, én mégis eltekintettem tőle. Egész tortát sem tudtam volna ma sütni, nemhogy negyedet. Semmi sem látszik Gergő leendő fogsorából, mégis továbbra is arra tippelünk, hogy mocorognak azok a fogak. Nem hiszem, hogy hamarosan előbújnak, de jelzik érkezésüket, ezzel kínozva szegény Gergőt. Az a legrosszabb, hogy nem tudok segíteni. Hétvége van, hiába hívnánk a doktornőt. Hétfőn úgyis megyünk, majd akkor kérünk valami zselét vagy receptet, ami enyhíti a fájdalmát. Lehet, elküld a fenébe, hogy ilyenkor még nem jöhetnek ki a fogak. Tényleg nincs itt az ideje, de Gergő attól még szenved.

A fogak mellett itt van ez a bolond szél. Az is lehet, hogy a nyűgösségnek semmi köze a fogakhoz, hanem a szél okozza. Ma gyakorlatilag állandó szolgálatban voltunk Péterrel, hol egyikünk, hol másikunk dajkálta, ringatta, szórakoztatta Gergőt; alig 1 óra alváson és az evéseken kívül állandóan nyígott, nyüszögött. Ha csak egy kicsit is nem vele foglalkoztunk -nem hagytuk magára, csak mondjuk főztem, Péter meg teregetett-, ment a nyüszögés. Elég gyakran kért enni, érzésem szerint állandóan :), mégsem mondom, hogy jól evett, mert volt olyan, hogy kitartó munkával alig szívott 50 g-ot, majd bealudt. Hiába próbáltuk cumisüveggel pótolni, nem ment, mert ki sem nyitotta a száját. Ha mégis, akkor meg csak tartotta a szájában, esze ágában sem volt beleszívni.

Most alszik. Magához képest könnyen és gyorsan elaludt. Mostanában az a bevett szokása, hogy ha napközben nem eszik sokat, azt este bepótolja, gyakorlatilag pukkadásig megtömi a pocakját. Ma nem így történt. A cumisüvegig el sem jutottunk, kizárólag belőlem nyerte ki a vacsorát. Félidőben megmértük, akkor 60 g-ot evett a mérleg szerint. Erre még rádobott valamennyit, de akkor már nem mértük, mert bealudt. Teljes K.O. van. Már 2 órája alszik egyetlen hang nélkül. Amikor legutóbb így aludt el, hajnali 3-kor ébredt és jól belakmározott. Azt hiszem, mennem kellene aludni, hogy bírjam a strapát, de nem ragad le a szemem. Még nem. Majd hajnalban tudnék... :)

Persze, mindez csak találgatás. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz hajnali akció. Majd meglátjuk. Edzem magam rá. :)

Visszatérve a valószínűsíthető fogzáshoz: tegnap a gyógytornász lánnyal beszélgettünk róla, és ő említette, hogy jár hozzá olyan gyerek, aki borostyánláncot hord fogzáskor. Állítólag használ, mások viszont placebonak titulálják. Szeretném megkérni azokat, akiknek van bármilyen tapasztalatuk a borostyánláccal kapcsolatban, hogy osszák meg velem. Ismerősök és ismeretlenek beszámolója is jöhet, a lényeg, hogy személyes tapasztalaton alapuljon. Előre is köszönöm.

3 megjegyzés:

  1. Borostyánlánc: egy kedves ismerősöm kislányának volt ilyen. Persze ellenpróba sosincs, de Blankának csak akkor volt nyüszisebb a fogzás, amikor egyszer-egyszer elvesztették a láncot. A másik, ami elgondolkodtató (de persze simán lehet lánctól teljesen független jelenség is), hogy a kislány fogai rekord lassan nőttek ki. Kb. egy éves volt, mire az elsők megjelentek, ha jól emlékszem...

    VálaszTörlés
  2. nekem is van olyan ismerősöm, akinek a lányának van borostyánlánca. de szerintem nem viseli könnyebben - az elmondottak alapján-, mint K. persze nem tudjuk, mennyire lenne szörnyű anélkül :) ártani nem árthat :D

    én semmivel nem kenném rendszeresen, nehogy lidocainfüggő legyen a kölyök :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, csajok! Ez eddig jól hangzik. :)
    Egyelőre pihentetjük a kérdést, a gyerekorvos szerint ez még nem fogzás (mondjuk, neki nem hiszünk feltétlenül :D). Most azon megy a tanakodás, hogy akarjuk-e, hogy állandó jelleggel legyen valami Gergő nyakában...

    VálaszTörlés