2011. április 13., szerda

Neurológia

Még akkor beszéltük meg az időpontot, amikor a nagy fogyás miatt Gergő le volt rongyolódva, nem emelte rendesen a fejét, azaz egyáltalán nem emelte. Már sokat javult a helyzet, és teljesen egyértelműen nincs neurológiai baja a gyereknek, mégsem mondtuk le, ártani nem árthat.

Az Üljenek le és meséljenek! résznél sikítottam egyet magamban. Tudom, hogy szükségük van az előzményekre, mégis megőrülök már ettől a mondattól, annyiszor kellett válaszolni rá. Tudom, ez legyen a legnagyobb bajom az életben, és különben is szokjak hozzá, mert még legalább 100-szor fogom hallani. :) Miután elmondtuk, eredetileg miért kaptuk a beutalót, milyen gondok voltak, a doktornő megvizsgálta Gergőt, és megállapította, hogy nincs idegrendszeri baja. Közvetlenül ezután (vagy ezelőtt, már nem emlékszem) elkezdett sopánkodni, hogy nem elég húsos Gergő, és feltétlen menjünk el a gyerekorvoshoz, mert lehet, hogy nem megfelelő a tápszer. Jelzem, 2 napja voltunk a gyerekorvosnál, legközelebb kb. 1 hónap múlva megyünk, addig a védőnő jön néhányszor. Na, most már tényleg azt mondom, hogy elég. Persze, hogy nem elég húsos Gergő, miután sokat fogyott, és most hozza be, de szépen hízik, kerekedik, gömbölyödik, erősödik. A neurológus nem tudja, mi volt itt 2 hónapja, csak ránézett Gergőre, és sokkot kapott. Majd felhívjuk a gyerekorvost, elmondjuk, mit tanácsolt a neurológus, de nem hinném, hogy berendeli Gergőt. Nem is értem, miért kellene, mivel 2 nappal korábban látta. Elképzeltem a beszélgetést, hogy mondom, a neurológus szerint Gergő nem elég duci, erre a gyerekorvos közli, hogy tudja, egyen a gyerek többet. Ezért nem kell bemenni hozzá. Pont itt tartunk.

Egyébként meg fejlődési ugráshoz érkezett Gergő, bármit is jelentsen ez. Többet és gyakrabban eszik, mindezt rövidebb idő alatt, extra nyűgös, és még nem tudom, miket olvastam lehetséges tünetként, de mindegyik mellé odatettem a képzeletbeli pipát. Lehet, nem is fogzik, csak fejlődési ugrást hajt végre. Védőháló nélkül. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése