2011. április 12., kedd

Vásárlás babakocsival 1.

Tegnap reggel újra hivatalos volt Gergő az orvoshoz: 3 hónapos státusz és oltás. Féltem, mert a fogzás-szél kombótól napok óta nyűgösebb a szokásosnál, azt gondoltam, az oltás ezen csak ronthat. Felkészültem lázra, mindenre. Ehhez képest semmi. Néhány tizeddel magasabb a hőmérséklete a szokásosnál, de még a hőemelkedés szintjét sem éri el. Ez jó. Tetszik. Maradhatna ez a tendencia az elkövetkező oltások esetén is.

Ettől függetlenül a nyűgösség és a nyálzás nem változott semmit. Tegnap az orvos után Péter bement dolgozni, Gergő kapott tízórait (laza 160 g-ot nyert ki belőlem), majd -kis pihenés után, hogy ne bukja ki- felkerekedtünk. Elsétáltunk a Duna Plazába, azon belül a drogériába. Muszáj volt, mert az utolsó darabokat adtam rá a 2-es pelenkából. Ugyan van itthon már 3-as méretű, mert lassan esedékes lesz, és a legutóbbi nagybevásárláskor még nem tudtuk, hogy meddig jó a 2-es, vettünk mindkét méretből, de még nem jó. Valamelyik nap Péter rápróbálta, de még lóg rajta. Nem baj, megvárja őt a sarokban, enni nem kér addig sem.

Jobb helyet is el tudok képzelni a napi séta színterének a Váci útnál, de sajnos, nem lehet elkerülni. Azaz mehetnék a Népszínház utcán is, de az sem jobb. Maradt a Váci út. Amikor végiggondoltam, hogy meg tudom-e oldani a kiruccanást babakocsival, csak a Duna Plazan belüli akadályokra gondoltam. Eszembe sem jutott, hogy útközben is lehet valami gond, csak akkor, amikor elértem az első lépcsőhöz. Azt hittem, onnan kell visszafordulnom, de észrevettem a rámpát. Nem lehetett rendesen látni, csak azért vettem észre, mert egyszerűen nem hittem el, hogy csak a lépcsőn lehet felmenni, és szétnéztem. Rámpán föl, zebrán át, majd ugyanezt megismételtem visszafelé, azzal a különbséggel, hogy jobban körbe kellett néznem, mert a rámpa nem volt ugyan eldugva, de teljesen máshol volt, ahol kerestem. Végül megoldottam, és toltam tovább a babakocsit a cél felé. Azt már remélni sem mertem, hogy a Duna Plaza előtt meg tudom úszni a lépcsőt, de kellemesen csalódtam. Ott is van rámpa. Ekkor mát nyugodt voltam, mert a Duna Plazán belül liftezhettem az emeletek között, visszafelé pedig már tudtam, merre kell keresni a rámpákat.

Első babakocsis bevásárlás abszolválva. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése