2012. január 18., szerda

Szívunk

Alig telt egy hét takonymentesen. Már kezdtünk megszokni, amikor Gergő megint elkezdett szörcsögni. Nem, nem az előző takonykór tért vissza, annak vége. Ez új. Az oka pedig a kazán, azaz annak hiánya.

Néhány hónapja kezdődött a dolog. November táján vettük észre először, hogy az esti zuhanyzáskor nem elég meleg a víz. Furcsa volt, jeleztük is a gondnoknak meg a közös képviselőnek, de nem történt semmi. Mivel nem gyakran fordult elő, nem is foglalkoztunk különösebben vele. Mostanában viszont eldurvult a dolog. Rendszeresen (értsd: minden egyes nap) langyos vízben zuhanyzunk. Kellemetlen. Főleg, hogy az elmúlt napokban nem volt valami meleg odakint. Ismét jeleztük a közös képviselőnek, de nem érkezett válasz. A gondnok közölte, hogy kipurcant a ház egyik kazánja, ettől függetlenül még senki sem jelezte, hogy gond lenne a melegvízzel. Hmmm... Péter írt a ház levelezőlistájára, érkezett is válasz egy lakótól, hogy náluk is probléma van. (Itt most megkérdezném, hogy akkor miért nem jelezte. Így olyan, mintha minden rendben volna, pedig nem is.) Megnyugtató válasz továbbra sem érkezett. Hétfőn szokatlanul hideg volt a lakásban, pedig ment a fűtés. A radiátorok langyosak voltak. Ismét levél a közös képviselőnek. Válasz nuku. Telefon a gondnoknak. Kinyögte, hogy az a gond, hogy az egyetlen működő kazán nem tud megbirkózni a fűtéssel és a melegvízzel, így amikor sokan fűtünk, korlátozott a melegvíz. Klassz. Kicsit olyan, mint általános iskolában a táborban, amikor hetente kétszer volt melegvíz. Ha minden este meleg vízzel akartunk zuhanyozni, el kellett zarándokolni a 4-es altáborba (az 1-esben voltunk és 8 volt). Értelemszerűen nem akartunk, különben délben beállhatunk volna a sorba, de akkor nyár volt, direk jól jött a hideg víz. Most viszont tél van és hideg. Értem én, hogy örüljek, hogy egyáltalán van víz, meg különben is, ami nem öl meg, az megerősít, de nem erre szerződtem. Nahát.

Amikor Gergő betaknyosodott a hideg miatt (dupla ruhában), akkor elkértem Pétertől a gondnok számát, és azzal az elhatározással hívtam föl, hogy nagyon csúnyán elküldöm valahová. Elmondtam a nyűgöm. Jött nekem is az egyetlen kazánnal, de nekem ez nem volt elég. Megkérdeztem, hogy ugyan mi az oka annak, hogy hónapok óta nem történik semmi a rossz kazánnal. Közölte, hogy meg kellene javítani, 5 millió Ft-ba kerülne, de nem az ő kompetenciája, hanem a közös képviselőé. Telefon a közös képviselőnek. Kiderült, hogy egy ideje már leveleznek a karbantartókkal, de érdemben nem történt semmi. Péter megemlítette, hogy mindez szép és jó, de mi (a ház) azért fizetjük őt, hogy képviselje az érdekeinket, ez pedig nem az, hiszen hetek óta nem működik a rendszer, tájékoztatás pedig nincs. Az lett a vége, hogy másfél hetet emlegetett a csaj, hogy ennyi idő alatt érkezik meg az alkatrész. Klassz. Addig fagyjunk szét. :( Péter azt is megemlítette, hogy méltánytalan, hogy rajtunk (lakókon) verik el a port, ugyanis a fűtés gyakorlatilag állandóan megy, a csapot pedig tökig el kell forgatni a meleg irányába, hogy elviselhető hőmérsékletű legyen zuhanyzáshoz. Logikusan ezt a többletet a közös képviselet díjából kellene levonni, az meg verje le a karbantartókon. A válasz nyilván az volt, hogy nem úgy van az, meg kell szavazni közgyűlésen. Legyen! Nem tudom elképzelni, hogy a közgyűlés, ami praktikusan lakókból áll, ne szavazná meg. Itt viszont még nem tartunk. Egyelőre próbálok anyi réteget adni Gergőre, amiben még kényelmesen tud mozogni, éjszakára pedig vastag pizsama-hálózsák kombó játszik, pedig vagy-vagy szoktam ráadni. Tegnap és ma az orsszívó is előkerült. Nem szereti, elszokott tőle, de muszáj, mert nagyon mérges leszek, ha a töketlenek miatt nem tudunk úszásra menni. Ma születik az emeleti szomszéd kisfia. Kölcsön adtam nekik Gergő kinőtt, meleg hálózsákját. Kicsit nagy lesz ugyan, de jó meleg. Gergő is abban aludt tavaly. Felhajtottuk az ujját. Jó volt.

Tavaly a lift volt porondon. Klassz lesz, ha 2012- re a kazán jut. :/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése