2012. január 30., hétfő

Oltás meg mérés

Múlt kedden ejtette meg a doktornő Gergő 1 éves státuszvizsgálatát. Már akkor furcsálltam a dátumot, amikor megkaptuk, ugyanis 9-én lett volna esedékes. Amikor ennek hangot adtam, azaz megkérdeztem, nem baj-e, ha addigra majdnem 13 hónapos lesz Gergő, a védőnő annyit adott magyarázatként, hogy január elején sokan vannak. Hm... Mindegy, mentünk. Szerencsére Péter is tudott jönni; féltem kicsit, hogy egyedül kell lefognom Gergőt oltás esetén, de szerencsére erről szó sem volt. Majd legközelebb. Most "csak" vizsgálat volt, de olyan hanghatással járt Gergő részéről, hogy szükségét éreztem megjegyezni a kint várakozóknak, hogy semmi különös dolog nem történt, csak megvizsgálták. :)

A mérés megint viccesre sikerült, már meg sem lepődtünk; 74 cm és 10,08 kg került a kiskönyvébe. :) Itthon 78 cm-t és 10,4 kg mértünk. A 80-as ruhák közül nem tudom mindet ráadni. Nem mondok már semmit, csak lejegyzem. :)

Megbeszéltük, hogy legközelebb Gergő megkapja az agyhártyagyulladás elleni oltást. Ez nem kötelező, nem is volt egyértelmű, hogy kérjük. Nem vagyok oltásellenes. Közösségben élünk, társaságba járunk, ha van módszer a járvány(ok) megállítására, akkor használni kell. Aki nem akarja beoltatni magát és/vagy a gyerekét, az költözzön tanyára és maradjon ott. Ezzel az oltással úgy voltam először, hogy nem kérjük. A gyerekorvos feltette az eldöntendő kérdést, hogy kérjük vagy nem, de nem mondott semmi mást, én meg már nem kérdezek tőle semmit. Végül anyutól szereztem be a szükséges információkat, amik alapján mégis a beadás mellett döntöttünk. Mivel nem kötelező, nem is ingyenes, így megkaptuk a receptet, kiváltjuk, legközelebb visszük. Szegény Gergő. :*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése