2013. január 31., csütörtök

Tologatás még

Ha már lendületben voltam, és Gergő megint kitolta a délutáni elalvás időpontját, fogtam a kanapékat és kicseréltem. Ha már beszéltünk róla, kipróbáltam, hogy' néznek ki így. Nem tökéletes, mert ezek a bútorok változatlanul nem valóak ide, de sokkal jobb az előző elrendezésnél. Még szokni kell, hogy a nagy kanapé nem a falnál van, de jól haladunk. Alapvetően Péter esti helye a nagy kanapé, de első este még úgy viselkedett, mint a macska, aki akkor is oda szarik, ha elkerül a helyéről az alom, és a kiskanapéra hajtogatták be magukat Gergővel. Vicces látvány volt, ahogy ketten próbálnak osztozni a kicsi helyen, én meg vigyorgok a nagyon. :) Tegnap már nem volt gond, mindenki megtalálta a helyét.

Kedden délelőtt (még a tologatás második része előtt) volt itt a védőnő. Mindent rendben talált, egyedül a tévézésnél húzta össze picit a szemöldökét (hibáztunk, mert akkor is ment, amíg nálunk volt, bár senki sem nézte... mese volt, de Gergőt sem érdekelte, mégis ment...), hogy az is okozhat alvásproblémát, és limitáljuk a tévézési időt, és mérjük. Ha letelt, kapcsoljuk ki. Na, ezt nem. Olyat én nem csinálok, hogy megy az egyik kedvence, én meg fogom és kikapcsolom, mert letelt az idő. (Kicsit olyan -bár teljesen más-, mint a középiskolás fenyőkarneválon vagy farsangon, amikor 9 óra 00 perckor a kémiatanárnő felkapcsolta a lámpát a lassú szám kellős közepén, hogy vége a bulinak.) Máshogy oldjuk meg. Van tévé reggel ébredés után, amikor a két fiú tobzódik a nappaliban. Amikor látványosan nem nézi (ma elvarázsolva nézte a Barbie-tündéres mesét, aztán elvonult a szobájába), kikapcsolom, helyette indul a picurradio. Ma volt egy kis tiltakozás (Rádió nem jó!), de az első szám után megbarátkozott vele, és rázta a fenekét. Minden nap jön valami, amit máshonnan ismer, akkor felkapja a fejét. Ma a Lassan jár a csiga-biga..., tegnap a Kőketánc volt ilyen.

Addig megy a rádió, amíg be nem vágja a szunyát. Akkor mindent kikapcsolok, élvezem a csendet és eltöltöm valamivel az időt. Most itt vagyok, de ilyenkor szoktam teregetni vagy pakolgatni is. Most ezekhez nincs kedvem. Hétvégén utazunk, úgyhogy a holnapi nap tortasütéssel és bepakolással lesz tele. Ma töltődöm.

Ébredés után jöhet megint rádió, de ha van más program, akkor az sem, mert nem vagyunk itthon. Ma pl. kimarad, mert megyünk a tortadobozért, amiben anyu tortája utazik majd szombaton. Egészen fürdetésig megy a rádió. Ha eljön az idő, gyorsan lezuhanyozom, hogy velem már ne legyen gond (ezt Gergő rendszeresem végigasszisztálja, mert már nagyon fürödne ő is :D), aztán Gergő merül a habokba. Mire kijön, már a tévé szól, nézzük a vetélkedőt, aztán természetfilmet vagy valamilyen -számomra is nézhető- sportot. Mostanában snookert nézünk, azt mindenki szereti.

Kidől, alszik, reggel kezdődik elölről. Van változás az alvás terén. Majd mondom, ha rendszeressé válik. Addig semmit. Babonából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése