2012. február 10., péntek

Pelenka - babylove (dm sajátmárka)

Nagyon régen, hozzávetőlegesen 1 éve tervezem, hogy összeszedem azokat a babaápolási és használati tárgyakat, amikkel közelebbi kapcsolatba kerültünk. Különösen pelenkából van szép lista, ezért ezzel kezdem. Eredetileg úgy terveztem, hogy egyetlen bejegyzésbe sűrítem az összeset, de már látom, hogy azért nem készült el az a változat, mert tudat alatt éreztem, hogy nem lesz jó. Az ötlet megszületése óta többször kellett volna frissíteni, kiegészíteni, esetleg új bejegyzést írni, hogy ez meg ez kimaradt. Jobb lesz ez így. Külön bejegyzést szánok minden termékfajtának és márkának.

Ha azt mondtam, pelenkával kezdem, akkor abból is azzal, amit először vettünk. Még nem született meg Gergő, gyűjtögettük a kezdőcsomag darabjait, amikor hirtelen ötlettől vezérelve leemeltünk a polcról egy újszülötteknek való csomagot. Nem tudtuk, milyen, az ismerőseink közül senki sem használta. Úgy gondoltuk, teszünk egy próbát. Abban biztosak voltunk, hogy a drága márkákból csak akkor veszünk, ha nagyon muszáj. Nem azért, mert sajnáljuk a gyerektől a márkás cuccot, csak egyszerűen egyikünk sem hiszi, hogy csak az a jó, ami drága. Tehát nálunk nem a Pampers és társai  (volt) az alapértelmezett pelenka. Az, hogy milyen jól gondoltuk, később derült ki.

A kórházban adtak pelenkát, így csak itthon került Gergő fenekére az általunk vásárolt dm-es. Két szempont volt számunkra fontos: mennyire bababarát az anyaga, és benne marad-e, aminek kell. Mindkét teszten átment. Megszerettük. Az külön tetszett, hogy nem mindegyik egyforma, hanem a derékrészen ficcenő nyuszik többféle helyzetben láthatóak. A kedvecem a tengerparti és az éjszakai jelenet; az előbbin homokvárat építenek (ha jól emlékszem), a másikon bevackolva, összegömbölyödve alszanak. Tudom, ez nem lényeges szempont, és akár egész estés film is pöröghetett volna rajta, ha funkcióját tekintve semmit sem ért volna, de nekem akkor is tetszett. Azóta is ez az alapértelmezett pelenka, időnként befigyel más is, amikor éppen akciós (majd ezekről is). A kezdeti nyuszis után volt már méhecskés, kacsás és zsiráfos, most macis van. Változatlanul jó. Nem tudom, lesz-e 5-ös, kell-e még akkor pelenka Gergőnek, amikor a jelenlegi 4+ kicsi lesz (az unokaöcsém 2,5 évesen még nem jutott el az 5-ösig), de kíváncsian várom a figurát. :) Ha valaki véletlenül tudja, nehogy elárulja! Olyan ez, mint egy sorozat; ha kiderül, mi lesz a következő részben, már nem is olyan érdekes. :)

5 megjegyzés:

  1. 4+-os pelus????? Nálunk is az van még, bár már néha 5-öst adok rá, de inkább csak éjszakára... Most vagy Gergő óriás, vagy a DM-es 4+-os pelus kisebb, mint a többi... :D
    (Mi Pamperst használunk, kb ugyanannyi, mint a Tescos... Dm-es nincs. :))

    VálaszTörlés
  2. Muszáj volt elkezdeni a 4+-osat. Először csak éjszakára, mert hajnalban rendszeresen ki kellett cserélnem a 4-eset, annyira tele volt. Most ott tartunk, hogy ha aznap már volt nagyobb alkotás, akkor rá merem adni a még meglévő 4-eseket, egyébként nem, mert akkor cserélhetem a komplett ruházatot... A húgom kisfia szeptemberben múlt 2 éves, ő is 4+-osat hord, úgyhogy Gergőnél lehet valami. :D

    Lehet, hogy nem jó helyen néztem eddig, pedig mindenhol igyekszem megnézni, de mindenhol drágábban láttam a Pamperst. Mondjuk Tescosat is ritkán veszek, mert sokkal drágább a dm-esnél.

    VálaszTörlés
  3. Hát hízik az úr, ennyi... :D

    A "kb egy árban van"-t ittenre értettem sajnos. :( Mikor mi otthon voltunk, akkor Tescosat használtunk (asszem zöld volt), mert épp akciós volt mindig és JÓVAL olcsóbb, mint a megszokott Pampers. (Ami mégsem olyan "megszokott", mert az otthoni az ittenivel ellentétben illatosított és nem olyan jó gumis a dereka, így rendszeresen átázott.)

    VálaszTörlés
  4. Jelentem, nem kellett várni az újabb mintára az 5-ösig. Az új csomagolású 4+-oson elefánt van. Tetszik. :)

    VálaszTörlés