2012. február 6., hétfő

Tévézünk

Új kedvenceim lettek. 2 évvel ezelőtt állandóan a tvpaprikát meg a viasatot néztem, most meg már nem is tudom, mikor kapcsoltam az utóbbira. Átvette helyüket a minimax és az mtv1. Reggel befigyel egy is TV2, de csak azért, mert nem szeretem Jegyes-Tóth Krisztát. Idegesít. Ébredéshez-kávézáshoz TV2-zünk, utána jön a minimax (ha nincs séta és/vagy alvás).

Ha olyan az idő, akkor ilyenkor megyünk sétálni. Mostanában nagyon nem az, de nem panaszkodom, hiszen tél van, ilyenkor hideg van és esik a hó, csak éppen a sétát hagyjuk ki, mert nem akarom, hogy kockára fagyjunk. Marad az itthoni alvás, bár a tuti befutó a babakocsi; mostanában Gergő 99,9 %-ban bealszik séta közben, úgyhogy újból rászoktam a rendszeres sétára, miután mindenki kigyógyult a takonykórból (kivéve most, hogy nagyon hideg van, de ezt már írtam).

Ébredés és/vagy séta után marad a minimax. Inkább csak a háttérben szól, és leginkább nekem, hogy tudjam, kb. mennyi az idő, mert akármilyen hihetetlen, de 1-2 nap múlva már tudom, hogy azon a héten mi kezdődik ugyanakkor, mint a délutáni műsorom, mikor kell átkapcsolni (múlt héten az Én kicsi pónim volt, a héten még nem figyeltem meg).

Vannak kedvenceim, nem tagadom, ahogy Gergőnek is. Közös kedvencünk Eperke, Thomas és Caillou, bár az utóbbit talán én egy kicsit jobban szeretem. Szeretem a Chuggingtont is, bár nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy Thomas és barátai sikere miatt született. Nem biztos, hogy igazam van, annál inkább sem, mert nem tudom, melyik volt előbb, de ezt érzem. Ettől függetlenül aranyos. Szeretem Eloise-t is, de ő abszolút nem érinti Gergő ingerküszöbét.

Van olyan is, amit kifejezetten nem szeretek: a vudlis mese. Biztosan sok okosság van benne, védik az erdőt meg minden, de olyan nagyon csúnyák szegények, és minden jóindulatuk ellenére ijesztőek, hogy nekem nem tetszenek. Tudom, nem is én vagyok a célközönség, de ha ez számít valamit, Gergő sem szereti őket, azaz nem nagyon érdeklődik irántuk.

Egyébként nem egy nagy tévés. A kedvenceit nézegeti, de olyat még nem láttam, hogy leült volna a földre/kisszékre/ölembe, és végignézett volna egy teljes részt bármiből. Háttérnek viszont jó, mert néha jól leköti, szépek a figurák (kivéve a vudlik), mozognak, aranyosak, és végre megszabadultam a duck.tv borzalmaitól. :)

1 megjegyzés:

  1. Wow, nem semmik vagytok :-) Nálunk is megy a tv, de leginkább a hireket vagy a reggeli műsorokat nézzük. Délután meg beteszek valami filmet, amit már tudunk kivülről. Igy Áronnak sem idegen annyira az angol nyelv hangzása és van egy kis háttérzajunk is. Mondjuk csak és kizárólag akkor nézi, ha stáblista van, vagy valamilyen feliratot futtatnak. Azt viszont annyira szereti, hogy pont tegnap viccelődtem Levivel, hogy ha legközelebb 14 perc szünetre van szükségem, akkor beteszem a Twillight új részének végét, mert ott pont ilyen hosszú a stáblista :-))
    Ha rajzfilmet akarunk, akkor viszont szigorúan a régi klasszikusok, Süsü, PomPom, Kisvakond stb. A beszélő vonatoktól kiráz a hideg... (Bár tény, hogy unokaöccs és tesói meg vannak veszve érte..)

    VálaszTörlés