2012. szeptember 19., szerda

Mindennapok

Még nem sikerült felvenni az új ritmust. Főleg úgy, hogy naponta változik. Hétfőn Gergő úgy döntött, úri luxus a délutáni alvás, ezért egész egyszerűen kihagyta. Úgy éreztem, elég jól kezeltem a helyzetet, mert úgy döntöttem, nem húzom fel magam. Tettem a dolgom, rendezkedtem, vártam anyuékat. Közben telefonált egy barátnőnk, hogy felugorna, ha nem bánjuk. Nem bántuk.

Amikor kinyitottam az ajtót, és meglátott, kiszaladt a száján, hogy milyen fáradt vagyok. Basszus... Ennyit arról, hogy milyen jól álltam a sarat. Azt hittem, ha ébren maradtam, és nem estem össze valahol a padlón, akkor kívülről sem látszik, hogy kivagyok, mint a disznó. Tévedtem. Azt hiszem, be kell vezetni némi sminket itthonra is, hátha valaki felugrik váratlanul. Esetleg az orromra biggyeszteni egy napszemüveget, de az elég idétlen a lakásban. Mondjuk, a fullsmink is idétlen a mackónadrággal...

Szerencsére Gergő nagyon ért hozzá, hogyan vonja el a figyelmet a napi problémáktól. Igaz, hogy össze-vissza alszik, de legalább nagyon édes, amikor ébren van. 10-20 percig egyfolytában képes magát lekötni valamivel, ami érdekli. Ha ez sokszor a konyhaszekrény tartalma, akkor az. Bánom is én, csak szórakozzon, játsszon! :) Persze, nem úgy van az, hogy egész nap az van, hogy ő játszik, és meg teszem a dolgom, mert azért alapvetően nagyon is társasági lény ő, és ez így van jól. Mindent meg kell nézni, utána illetve vele kell csinálni.

Utánoz. Szavakat, gesztusokat, mozdulatokat. Némelyiket nem is tudom, honnan veszni. Néhány nevet már tud mondani, a többire halandzsázik valamit, vagy nemes egyszerűséggel közli, hogy néni vagy bácsi. Ebben viszont sosem téved; legyen a bácsinak bármilyen hosszú haja, nem egyértelmű ruházata, ő tudja, hogy bácsi. A néni lehet bármilyen férfias arcú és mozgású, akkor is néni. Lehet, ő hamarabb felismeri az illető nemét, mint mi. :)

Egyre önállóbb, egyre több dolgot akar egyedül csinálni, nekem meg vérzik a szívem, mert tudom, hogy nem sok van már a közös időből, amikor minden percben tudom és látom, hogy mit csinál. Basszus... befigyelt egy gombóc a torkomba, abba is hagyom ezt, mert nem akarom végigbőgni az alvásidejét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése