2012. szeptember 14., péntek

Zúg

Altatás közben iszonyú zajra riadtam. Csukott ablaknál olyan erősen hallatszott, mintha egy óriásgép akarna felszállni közvetlenül a ház mellett. Miután Gergő elaludt, kimentem az erkélyre, hogy azonosítsam a zajforrást. Csak az irányt tudtam belőni, de Péter -nyilván :)- tudta, mi van arra. Szennyvíztisztító. Klassz.

Amikor bőven 10 óra után is eszelősen zúgott, Péter felhívta a zajvonalat. Felkészített, hogy a pasi esetleg fel akar majd jönni zajszintet mérni, de nem volt rá szükség. Szerintem még Piliscsabán sem tudnak tőle aludni. :S Akkor telefonált a pasi, amikor megindult az objektum felé, és akkor is beszéltünk vele, amikor odaért. Minden alkalommal fellélegeztünk, amikor csend lett, de mindig kiderült, hogy csak szünetet tartottak.

Közben Péter ironikusan megjegyezte, hogy ugyan mi történne, ha nem zúgatnák a gépeket. Talán elöntené a várost a sz.r?

Nemrég telefonált a zajvonalas pasi. Kiderült, hogy bármilyen szomorú, de Péternek volt igaza. Valami eldugult, és csak este tudják tisztítani/javítani, amikor kevesebb szennyvíz áramlik. Tehát ez kb. így lesz egész éjjel.

Annyira klassz. Nincs Sziget. Nem nyírják a füvet az egyesületben. Éjjel szünetel a napközben már megszokottá vált betontörés. Nem hallani semmit a Hajógyári-sziget felől. Kivételesen lehetne egy csendes esténk, erre befigyel ez.

Vizafogó, én így szeretlek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése