2012. június 7., csütörtök

17

Nem tudom, fejlődési ugrás, növés (az OK, hogy folyamatosan nő, de időnként szinte egyik napról a másikra óriásit nő), esetleg az időjárás teszi, de az is lehet, ezek együttesen. Konkrétan Gergő alvásáról van szó. Nem tudok olyat írni, hogy így vagy így alszik, mert nincs minta az alvásában. Annyi van, hogy ha egyszer elalszik, nem ébred fel egyhamar.

Mielőtt bárki elkezdene papolni, nem a hétvégi koncertek zavarták meg. Pont ellenkezőleg; azért mentünk el, mert elkezdte kitolni az elalvást. Nem vagyunk hülyék, hogy elrontsuk a jó alvását egy (vagy két) koncert miatt.  

Ha jobban belegondolok, múlt csütörtökön kezdődött az egész, amikor a gyereknapról hazafelé bealudt a kocsiban este 6.30 körül. 10-kor jelezte, hogy szeretne átöltözni, aztán hajnali 2-kor enni kért, majd 3-kor kezdte a napot. Legalábbis azt hittem. Felébredt, lemászott az ágyból, kijött velem a nappaliba. Nem nagyon értette, hogy miért nyomom az egyik kezébe a butykosát, a másikba egy valamit (már nem emlékszem), amit reggelinek hívtam, de gondoltam, amíg nyammog, kitalálom, mihez kezdjünk hajnali 3-kor. Nem volt rá szükség, ugyanis miután megszemlélte a felkínált táplálékot, méltatlankodva visszaadta, és elindult a szobája felé. Ez tulajdonképpen válasz volt arra a kérdésemre, hogy nem akar-e esetleg még aludni. Rádobott még 2,5-3 órát. Ez jó volt, de ezzel valószínűleg sikerült túlaludnia magát, esetleg az első mondatban szereplő hármas valamelyike felelős a jelenlegi állapotért.

Szégyellem, de nem emlékszem a hétfői alvásra, csak az a biztos, hogy semmi klasszikus minta nem volt benne.

Kedden normálisan ébredt, ezzel még nem volt semmi gond. Délelőtt elugrottunk az Aréna Plazába, hogy vegyünk valamit Áronnak, aki Gergőnél 6 héttel fiatalabb, és akihez (és a szüleihez) készültünk este. Korábban akartunk elindulni, de Péter nem tudott elszabadulni, így Gergő már elég nyűgös volt, mire megebédeltünk és kávéztunk (még van kupon, hónap végéig érvényes ;D), a kocsiban bealudt. Először maradtam vele a kocsiban, olvasgattam, majd amikor mozgolódott, óvatosan felhoztam és letettem a szobájában. Az 1 óra kocsiban történő alvás után abban reménykedtem, hogy legalább ugyanennyit alszik az ágyán is. Nos, ezt megkaptam, még többet is. 4 órát dobott még rá. Akkor is csak azért ébredt, mert megsimogattam a hátát. 6-6.30 körül vártak minket Zitáék, meg különben is... Kicsit aggódtam az este miatt, de végül a két gyerek olyan jól lefárasztotta egymást, hogy nem sok baj volt az elalvással. Csupán 1 órával később aludt el a szokásosnál, és éjjel csak egyszer ébredt.

Tegnap ugyanúgy ébredt, ahogy máskor, vagy talán egy kicsivel korábban. Még nem volt műsor a minimaxon, ami neki olyan, mint nekünk a hiradó. (Lehet bántani, megdobálni, nem vagyok harcos tévéellenes.) Ilyenkor Péteré a felügyeleti jog, amíg én hunyok egyet a hálószobában az éjszakai műszakért cserébe (ha van ilyen... mostanában egyre kevesebb, de ami jár, az jár :D). Aznap nem volt nagy szieszta, azaz nem egyedül. Gergő beszabadult, felmászott az ágyra és jelezte vámolási szándékát. Megkapta. Arra ébredtem, hogy ott szuszog mellettem. Nem sokkal 10 előtt ébredt fel, Péter már majdnem elkezdte a munkát a nappaliban. Voltam gondban, hogy mi lesz velem/velünk napközben. Bejött, amitől tartottam; konkrétan semmit sem aludt egészen 3/4 5-ig, amikor kidőlt az ölemben. Egyszer sírva ébredt. Azt hittem, éhes, de kiderült, hogy még álmos, csak valószínűleg elzsibbadt valamije. A legközelebbi mocorgáskor ledőlt a kanapéra, és ott aludt egészen este 8-ig. Nem ébresztettük, csak néztük. Magától ébredt. Úgy voltunk vele, hogy egész nap nem aludt, be kell pótolnia. Ha szívás lesz az éjszaka, akkor az lesz, de nem zavarom meg azért, hogy nekem jobb legyen. Végül úgy döntöttünk, hogy fürdéssel nem pörgetjük, de egy gyors apás zuhany belefér. Nem volt nehezebb az altatás a szokásosnál, az éjszakát megint egyetlen ébredéssel abszolválta.

Most, hogy így leírtam, tulajdonképpen mégis van minta, mégpedig az, hogy bármi is van, éjjel nem ébred egynél többször. Ez jó, és lesz még jobb is. Nincs még másfél éves (egészen konkrétan ma 17 hónapos), de már megtörtént, hogy végigaludta az éjszakát. Nincs több kérdésem. Suttogónéni leülhet(ne)...

Javítás: egészen konkrétan 2 nap múlva lesz 17 hónapos. Péter az imént világosított fel, hogy ma még csak 7-e van. Hát, bocs. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése