2010. december 6., hétfő

Célegyenes

Tegnaptól hivatalosan elkezdődött az utolsó hónap, amit szoros közelségben töltök a gyerekkel. Érzésem szerint már november végén átléptük ezt a határt, de hivatalosan csak tegnap. Beszereztem a málnalevelet, amiből finom teát fogok főzni (állítólag borzalmas), és van mindenféle kencém, amit különböző helyekre kell kenni, hogy megkönnyítsem a saját és az orvosom dolgát, ha eljön az ideje. Ezzel egy időben kezdek alaposan betojni. Már minden túl konkrét. Most kezdem felfogni, hogy mire először leírom, hogy 2011 (úgy értem, ha az aktuális dátumot akarom leírni), már lesz egy szuszogó csomagom, aki arra van kárhoztatva, hogy tőlem kapjon meg mindent, ami az élethez szükséges. Ez azért elég ijesztő. Honnan tudom, hogy jól értelmezem a jeleit, hogy tudom, mire van szüksége? Tudom, tudom, sehonnan... Ez benne az ijesztő. Mi van akkor, ha elrontom? Most még jó helyen van. Ha kijön, szegény rám lesz utalva. Sajnálom szegényt. Közismert tény, hogy a cserepes virágokat sem tudom megfelelően ellátni... Hát, jaj.

Tegnap jött az asztalos, kijavította szekrény hibáit, amit tudott. Pont azt, ami engem zavar, nem tudta megjavítani. Azt mondta, az benne van a technológiában. Hát, basszus. Olyan, mintha évek óta használnánk már az asztalt, ezáltal alaposan lekopott volna.


Mindegy, ha nem lehet megcsinálni, nem húzom fel magam rajta, mert nem érdemes. Van szekrény, használható, lehet bele pakolni, a többi most lényegtelen. A héten menetet vágunk a gyerekszobában, kifestjük, berendezzük. Ha marad még idő és energia, akkor befejezzük a hálószoba festését, de az most elég hátra szorult a listán.

Múlt héten újabb tételekkel bővült a babakelengye: vettünk újszülötteknek való pelenkát és egy babakeféből és -fésűből álló szettet. Mondjuk, az újszülötteknek való pelenka 2-5 kg-ig van kalibrálva, ami azért vicces, mert az alsó határt már most túllépte a gyermek, a felsőt meg nem kellene elérni. :D

Ha már kelengye, akkor álljon itt egy kép a kifogóról, azaz arról, amit én annak hívok. :)

2 megjegyzés:

  1. Haháá ez türcsi. Ilyen nekünk is van. :)))

    Amúgy a súly miatt ne stresszelj, nekünk végig 4-5 kg-t jósolt a gép a nagy fej miatt, erre született egy 3000 grammos jószág, akin a legkisebb ruhák is lötyögtek, a legkisebb pelus pedig a háta közepéig ért. :D A feje viszont 37 centi kerületű volt, amiatt tippelt óriásbébit az uh.

    VálaszTörlés
  2. :)) Akkor ugyanarról beszélünk.

    Enyém gyerek feje sem kicsi. ;)
    Nem tudom, mekkora lesz a gyerek, de kisebb pelenkát nem találtunk a boltban. :))

    VálaszTörlés