2010. december 16., csütörtök

Véradás

Mozgalmas hetet/napokat élünk. Ma is jó korán keltünk, és bár magunkhoz képest korán sikerült ágyat fogni, egyikünk sem volt friss és üde. Az sem segített az ébredésben, hogy egy falatot sem ehettem a vérvétel miatt. Talán akkor kezdtem ébredezni, amikor a kórház előtt kiszálltam az autóból, és megcsapott a hideg. Alig 5 perces séta után lefagyott a fülem. Még szerencse, hogy múlt héten vettünk nekem kesztyűt, mert még így is fázott a kezem. Nélküle biztos leesett volna. Összefagyva. Csuklóból.

Gondoltam rá, hogy a csizma helyett a vékonyabb cipőmet veszem föl, hogy ne zavarjam meg a mérlegelést, végül úgy döntöttem, hogy elég, ha én tudom, hány kg vagyok, a kislány meg mér, amennyit akar. Ehhez képest bemondásra elhitte az általam átlagolással kapott 60 kg-t. Nem vitatkozott, beírta. :)

Azt hittem, csak megszúrnak, és utamra engednek, de kiderült a ctg-t nem az orvos végzi a rendelésen, hanem azt is a klinikán. Így szúrás után becsöngettünk a szülőszobához, és tappancsokkal a hasamon pihentem 20 percet. Féltem, hogy majd jól bealszom, mert hiába hittem, hogy akkor már túl voltam a holtponton, és felébredtem, vízszintes állapotban el tudtam volna aludni. Végül mégsem tettem, mert feladatom volt. Egy gombot kellett nyomkodni, ha a gyerek mozog. Nos, ezt az elején nem tette, békésen aludt, én meg hagytam, mert nem tudtam, hogy az nem jó. A biztonság kedvéért jeleztem a szülésznőnek, aki erre megmozgatta a hasam, mert ha a gyerek nem mozog, értékelhetetlen a ctg. Szegény olyan békésen aludt, úgy sajnáltam, hogy piszkálni kell, de ha már ott vagyunk, legyen értékelhető az eredmény. A védőnővel közösen próbáltuk mozgásra bírni, de nagy eredményt nem értünk el. Csak nehezményező mozgást értünk el. Persze, hazafelé a kocsiban ment a bugi (és most is). :D

A vérvételen életemben először vetettem egy pillantást a fiolára, amibe a véremet gyűjtötte a nővér (lehet, hogy szülésznő). Sosem mertem még ilyet tenni, és most sem volt kellemes, nem tudom, miért tettem. Talán kíváncsiságból, esetleg türelmetlenségből. 4 fiolát is megtöltött a csaj, azt hittem, sosem lesz vége. Azt nem tudom, lesz-e még ilyen, de ctg tuti. Majd edzem a gyereket a produkcióra. :)

2 megjegyzés:

  1. Óóóóó, csak tolulnak az emlékek... :)))
    Én április 28tól NAPONTA (hétvégén is) jártam ctg-re. Május 11-én azt mondta a doki, no jó, nem kínoz, legközelebb csak 14-én menjek. Erre május 12-én ott kopogtam, hogy hello, elfolyt a víz... :D
    Ja és Peti sem mozgott, úgyhogy lépcsőzhettem fél órákat. :( (Illetve egyszer 4 órán át nem tudtam pisilni - ugye kellett volna a toxémia miatt...)
    Hah, régi szép idők, élvezd ki bőszen!

    VálaszTörlés
  2. Fél óra lépcsőzés...?! Azt is alig bírom megtenni, amit muszáj az orvosig (kulcsos a lift, kizárólag a lakóknak... :S). Szerencsére nem is küldött el a csaj, csak megmozgatta a hasam.
    Mikor volt az a toxémia? Lehet, hogy nekem olyan nem volt? :O

    VálaszTörlés