2010. december 9., csütörtök

Programváltozás

Múlt hétvégére terveztük a kaposvári leruccanást, hogy még az idén meglátogathassuk a húgomékat. Egy szombat esti szülinap és egy vasárnapi színi előadás miatt elhalasztottuk egy héttel. Holnapután indulni kellene, de nem fog összejönni. Fáj a szívem, hogy az idén már nem jutunk el hozzájuk, de nem merünk nekiindulni a távnak. Nem az odaúttal van a baj, hanem a visszaúttal. Amilyen ítéletidő uralkodik mostanában kis hazánkban, nem merjük bevállalni, hogy esetleg ne tudjunk gyorsan visszakocsikázni, ha muszáj lenne. Alapvetően nem félek, hogy a gyerek ezen a héten szeretné megnézni a külvilágot, de jobb félni, mint megijedni. Szerintem.

Tegnap este olyan köd volt, hogy az U alakú ház másik szárát alig láttuk, a kicsivel távolabb álló kandelábert is csak azért láttuk, mert fel volt kapcsolva. A szárából semmi sem látszott, csak a fénye. A szomszédos építési területből, a gyárból semmit sem láttunk. Ha azon az oldalon néztünk ki az ablakon, olyan volt, mintha valami futurisztikus film szereplői lennénk, mintha a felhők között lebegne a ház. Nem volt megnyugtató. Hajnalban érkezett a szél. Mivel mostanában elég sokat ébren vagyok éjszaka (eddig sem voltam mély alvó, de amióta van a gyerek, még annyira sem), végig tudtam követni a köd oszlását, és hallgattam a szél sípolását. Nem szimplán zúgott a szél, szabályosan sípolt. Hallottam, ahogy a szomszéd erkélyeken megtolt ezt-azt. Megdőlt az országos rekord: 172 km/h sebességgel száguldozott a szél a Kab-hegyen. :O

Este csak eljátszottunk a gondolattal, hogy nem kellene nekivágni Kaposvárnak, de a mai szél véglegesen meggyőzött. Anyu is aggódva hívott, hogy lebeszéljen. Nem volt nehéz dolga. Eszünk ágában sincs elindulni, bármennyire is szeretnénk találkozni.

Iszom a málnalevél teát. Hát, mit mondjak? Nem finom... és akkor még óvatosan fogalmaztam. Nem segít rajta a cukrozás sem. A gyerek sem szeretheti túlságosan, mert ma volt az első nap, hogy nem kezdett intenzív mozgásba az első korty után. Fúrja a fejét lefelé. Remélem, még egy ideig nem fér ki. :)))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése