2010. december 20., hétfő

Ha

Ha kórházigazgató lennék, az intézmény egész területére vonatkozó dohányzási tilalmat az intézmény egész területére érteném. Az udvarra is. A kapun való átlépéstől. Dohányzásra kijelölt hely pedig nem lenne. Mégis egy egészségügyi intézményről beszélünk. Nahát. Még nem sikerült úgy kijönnöm a szülészeti osztály épületének ajtaján, hogy valaki ne állt volna füstölgő cigarettával a bejárat előtt. Klassz.

Ha pláza- és/vagy üzlettulajdonos lennék, a dohányzásra kijelölt hely tuti nem a bejárat mellett lenne. Mélységesen elegem van belőle, hogy akárhova szeretnék bejutni, előtte úgy kell végigmennem a cigarettafüstön, mintha vesszőfutásra lettem volna ítélve.

A dohányosok nyilván most felhördülnek, hogy örüljek neki, hogy az épületen belül nem gyújtanak rá, és valahol nekik is kell. Arról most nem kezdek el esszét írni, hogy mi az, hogy kell. Ha mindenáron szeretnének rágyújtani, menjenek arrébb. Legalább egy kicsit. 5 m-rel a bejárattól sincs hidegebb, mint közvetlenül mellette.

Azt meg végképp nem tudom hova tenni, amikor a plázák nyitott kávézójából hömpölyög a füst a vásárlók közé.

Az aluljárókat már szabályozták, a buszmegállókat is. Jó lenne, ha folytatódna ez a tendencia. Nem azt mondom, hogy sehol se lehessen rágyújtani, mert ez nyilvánvaló hülyeség, de legalább legyen meg a lehetőség, hogy elkerüljem/jük. Az aluljárókat, buszmegállókat nehéz elkerülni, ezt felismerték. Innen üzenem, hogy a bejáratokkal hasonló a helyzet.

Na, mára kipuffogtam magam.

Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy alkalmassá lettem minősítve érzéstelenítéshez, altatáshoz, fájdalomcsillapításhoz, ha bármelyikre szükségem volna. Bele is egyeztem. Ma befejezzük a gyerekszoba festését (nem viccelek, végre tényleg meglesz), összeszereljük a kiságyat, belepróbáljuk a matracot, ágyneműt, látványfotót készítünk a türelmetlenül toporgó családtagoknak, mindent átmosok, -öblítek, és várunk. Várunk a Karácsonyra, gyerekre, az új évre, bármilyen sorrendben is érkeznek.

4 megjegyzés:

  1. Valahányszor alutóztam a Holles Street Maternity Hospital előtt, megdöbbenve láttam a kapu előtt dohányzó kismamákat... Döbbenet!!!

    Abszolút egyetértünk ebben a kérdésben. 23 együtt töltött év láncdohányos szülőkkel eldöntötte, hogyan gondolkodom erről. Slussz.

    VálaszTörlés
  2. Ó, a dohányzó kismamák külön posztot, de talán még külön blogot is érdemelnének, vagyis inkább a téma. Volt erről egy riport nemrég a tévében, és azt nyilatkozták ezek a kismamák, hogy nagyobb trauma lenne a szervezetüknek, ha hirtelen letennék a cigit, mint az, ha folytatják. Jó indok mindenre van. :S

    VálaszTörlés
  3. Akkor ne rakják le hirtelen, le lehet szokni fokozatosan is, a dokik is azt javasolják... Grrr....

    VálaszTörlés
  4. A riportban az is szóba került, hogy megpróbáltak kevesebbet szívni, de nem ment... :S Aha, persze...

    VálaszTörlés