2011. március 21., hétfő

Esték

Észrevétlenül kúszott az esti rutinba. Igyekeztünk elkerülni, de amikor minden más módszer csődöt mondott, Péter gondolt egyet, és a hasára fektette Gergőt. Kis idő elteltével csak a boldog, egyenletes szuszogást lehetett hallani. Mindkettőjük részéről. :))

Általában nincs, azaz eddig nem volt szükség különösebb altatásra. Miután Gergő telepakolta a pocakját, betermelte azt a mennyiséget, amit elégnek ítélt, beájult. Ez mostanában is így van, csak a beájulás nem tart sokáig. Alig tesszük le a fenekünket a kanapéra, máris elkezd nyígni. Kicsit várunk, hátha csak álmában nyöszörög, vagy bepróbálkozik egy bulival, és feladja, ha nem kap megerősítést. Ha nyilvánvalóvá válik, hogy nem lesz belőle alvás, valamelyikünk bekúszik. Miután megállapítást nyer, hogy nem éhes, hasra kerül. Valamelyikünk hasára. Has a hason. Ezt nagyon bírja.

Már negyedik napja alszik így el. Nem akartuk, hogy ilyen módszerrel aludjon el, de amikor órák óta próbálkozik az ember, hogy elaltassa a gyermekét, mialatt ő kineveti az izommunkát, megdőlnek az elvek. Igen, ringatni is szoktuk. Igen, félek, hogy mi lesz akkor, ha Gergő 10 kg-t nyom. :)

Így kúszik be a mindennapi életbe valami, ami először csak egy jó ötletnek tűnt, egy egyszeri megoldásnak. Nem baj. Ezt bírni fogjuk akkor is, ha 10 kg lesz. Csak nem igényli 18 éves koráig! :))

Ha pedig azt nézzük, hogy ha valamilyen módszerrel sikerül elaltatni, akkor reggelig alszik egyfolytában, akkor igazán megéri. Ritkaságszámba megy, ha hajnalban ébredés van. Általában este 10-11-től alszik reggel 6-7-8-ig. Ma felkelt 5-kor, nyöszörgött. Először úgy tűnt, csak a szokásos hajnali nyöszörgés, és vissza fog aludni, de nem így történt. Kikövetelte magának az adagját. Miután megkapta, visszaaludt majdnem 10-ig. Mi is. :) Jó vele.

Ja, és: napok óta ezerrel nyálzik. Ha a foga jön, lehidalok, az biztos. :))

4 megjegyzés:

  1. mindig vágytam rá, hogy legalább egy fotó erejéig hajlandó legyen k. így aludni. csak egyszer, nem rendszeresen... hát nem volt :)))

    aszongyák a fogcsírák mocoroghatnak nagyon korán, de a fogakra még azért várni kell, különben a végén tényleg vámpírrá válna... :))))))

    VálaszTörlés
  2. A fogcsíramocorgás fájhat? :((
    Nem sürgetem a fogakat, eszemben sincs. Valami azt súgja, hogy addig van jó világ, amíg csak az ínyével "harap". :)))

    VálaszTörlés
  3. k.ból kiindulva szerintem nem, csak nagy nyáltermeléssel jár. amikor tényleg jön a foga nagyon tud szenvedni, amíg át nem töri az ínyt. ez foganként egy pár nap. ha felső fog jön, megpiszkálja a nyálkahártyát és az orra is folyik ráadásként (nem lázas, nem beteg, csak irritálja a nyálkahártyát a fognövesztés:))
    nekünk bejött egy homeopátiás bogyó - legalábbis egyelőre, a hátsó nagy fogaknál és a szemfogaknál meg meglátjuk, mi lesz...

    VálaszTörlés
  4. Majd jelentkezem azért a homeopátiás cuccért. Az új doktornő is említett valamit, de nem jegyeztem meg a nevét. Lehet, azt nem is mondta, csak azt, hogy van ilyen. :)

    A nyáltermelés igen nagyfokú. :) Emellett többet nyűgösködik, ezért gyanakodtunk a fogzásra, de nem gondoltuk komolyan. Azért azt már mégse kellene. Vagy...? :))

    VálaszTörlés