2011. március 7., hétfő

Mekkora?

A szombati Auchan-túrán a kosárba került néhány otthagyhatatlan babaruha. Tényleg nem lehetett nélkülük hazajönni, mert egyrészt jó árban voltak, másrészt kellenek. Más rendszer alapján számozzák a ruhákat, a megszokott 62-es helyett itt 60-as van, a 68-as helyett 67-es. Nem mertünk bevásárolni 60-asból, a nyúlási tendencia a 67-esek felé irányította a kezünket. Milyen jól tettük! Karhosszúságra pont jó, és hosszban sem hordhatatlan. Most akkor mit mondjak, ha kérdezik, mekkora ruhákat hord Gergő? Azt könnyebb megmondani, milyet nem. :)

Már meg sem nézem, milyen méret van címkén, szemre választom a napi toalettet, aztán kiderül, jó-e. Így sikerült, hogy tegnap 67-es kombidresszt és 50-es kisnadrágot viselt Gergő. Nem rövid a lába, pont ez az, hogy a rugdalózók nagy része azért nem jó, mert nem tudja kinyújtani benne a lábát. Gergő keze-lába hosszú, így ez az 50-es nadrág is felkerült a rejtélyes dolgok listájára. :)

4 megjegyzés:

  1. na jó, itt meg merem kérdezni: mi az a "tipegő" (mint ruhadarab)? ne nevess ki :)))

    VálaszTörlés
  2. Ahogy én tudom, kb ugyanaz, mint a rugdalózó, csak a gyerek nem rugdal benne, hanem tipeg. Szóval, nagyobb a rugdalózónál. Legalábbis én ezt hívom így. :)

    VálaszTörlés
  3. :))) akkor egyénenként változik, mikortól tipegő?:)))

    VálaszTörlés
  4. Hát, gondolom... :)
    Annyi biztos, hogy Gergő még rugdalózókat hord, bármekkorák is legyenek. :))

    VálaszTörlés