2011. július 14., csütörtök

Sorban

Ma délután, kistesco. A szomszéd lánnyal és a 7 hetes Áronnal végre sikerült összehozni egy közös sétával egybekötött bevásárlást. Megmutattam neki a nemrég felfedezett szuper zöldségest, majd betértünk a kistescoban, hogy -többek között- vegyek egy bort az esti vendégségbe. Egymás mellett állnak a pénztárak, de csak egy sor van. Az első pénztártól 1-2 méterre van egy Kérjük, itt várakozzanak!"tábla. Már végeztem, a babakocsi orrát beállítottam a táblához, és igaz ugyan, hogy üres volt az összes pénztár, de mielőtt elindultam volna az egyik felé, hátranéztem, hogy jön-e Zsuzsi. Ekkor két blúzos-szoknyás-magassarkús lány kikerült, hogy a pénztárhoz férjen. Miközben elmentek a babakocsi mellett az egyik nekiment a hűtőpultnak. Csak annyit hallottam, hogy a másik lány kérdezi tőle, hogy A csípőd volt? A balul járt lány látványosan fogta az oldalát, vetett rám egy futó rosszalló pillantást, és hallottam, amint azon panaszkodik a barátnőjének, hogy beálltam az útba. Igen, valóban beálltam. A sorba álltam be. Mivel a kistesco azon részén már semmi látnivaló nincs, nyilvánvalóan nem szórakozásból álltam oda, és éppen hátranéztem Zsuzsira, mielőtt mentem volna fizetni. Igen, mindezt nem tettem túl gyorsan, mert baromi meleg van. Mit gondoltak, mi a fenét csinálok ott? Lehet, hogy velem van a baj, de én akkor is megkérdezem a környéken álldogáló vásárlókat, hogy a sorban állnak-e, ha egyértelműen nézelődnek, de akár a sorban is állhatnak. Zsuzsival csak összemosolyogtunk, de nem fecséreltünk szót a történtekre.

Ha megkérdezik, hogy sorban állok-e, valószínűleg elengedtem volna őket, még arrébb is tettem volna a babakocsit, hogy tuti elférjenek, de így azt kívánom, legyen jó kék az a folt...

2 megjegyzés:

  1. Jé, egy másik 7 hetes Áron :-)) Egyébként mi tartott vissza attól, hogy azt mond: nem, nem az útba álltam, hanem a SORBA! Mondjuk én mindig várom, hogy majd valami miatt provokálnak itt, de eddig akármit is csináltam mindenki csak behajol a kocsiba, mosolyog és megkérdezi, hogy mennyi idős a baba :-))) Sőt, mindenki ajtót nyit, átenged a zebrán és segiteni akar... Hiába no, az irek nem egy idegbajos népség :-)

    VálaszTörlés
  2. Van még egy 5 hónapos Áron is, és ha a barátnőmnek kisfia születik novemberben, ő is Áron lesz. :D

    Ami a csajt illeti: a pénztárban álltak, amikor puffogott a barátnőnek, én meg a tábla mögött a sorban, nem akartam kiabálni meg jelenetet rendezni a gyerekek előtt, meg aztán olyan gyorsan történt.

    Érdekes egyébként, hogy a pasi sokkal gyakrabban segítenek...

    VálaszTörlés