2010. augusztus 17., kedd

Rendezkedés

Ülünk a lakásban, mint a kiskakas a szemétdomb tetején, és nézzük a rengeteg holmit, amit még nem tudunk, hova teszünk. Áthoztuk a cuccaimat, és azok most betársultak Péter dobozai mellé, együtt bandáznak, és várják a helyüket.

Nem férnek el a cuccaim a konyhában, a ruháim az átmeneti szekrényekben... Miután Péter pár éve beköltözött, elfogyott a lendülete, és nem sikerült bebútorozni a lakást. Ami az én lakásomban van, az ide pont nem jó. Ülőgarnitúra itt is van, de abba nem lehet pakolni. Szekrényem sosem volt, mivel a gardrób tökéletesen elnyelte a ruháimat. Azt nem tudom elhozni, mivel tulajdonképpen az a fürdőszoba plafonja. :)

Eszter napokon belül elköltözik, akkor végre birtokba vehetjük a szobáját. Ha nem is lesz több szekrényünk, de legalább nem a nappaliban támasztják majd a falat a dobozok. Már folyamatban van a hálószoba és a nappali beszekrényesítése, csupán idő és pénz kell hozzá. Na, meg pontos elképzelés, mert egyelőre a valahova oda kellene elven működik a dolog. :) Még az sem tiszta, hogy hova is kellene tenni Péter dolgozósarkát a hálószobában, hogy ne legyen útban, de ne is vegyen el túl sok tárolási lehetőséget.

Szeretnénk venni egy pelenkázós kiságyat is, de még nem született döntés ezzel kapcsolatban (sem). Nem ragaszkodunk a vadonatújhoz, ezért rámásztam az összes általam ismert internetes adok-veszek oldalra, de egyelőre semmi. Ha van, az olyan áron, mint az új, vagy nincs pelenkázója. Az viszont kell. Nem olyan nagy a szoba, hogy kényelmesen elférjen benne a külön pelenkázó. Ha van valakinek ilyen, vagy tud valakit, akinek van, és szabadulna tőle, akkor gondoljon rám. ;)

A gyerekszoba nagyjából ennyi, hiszen egy babának ennél több bútor nem kell (van bent egy ágy, ha esetleg ottalvós bulit szervezne a gyermek). A héten elkezdem a 20. hetet, de még egy árva babaruhát sem vettünk. Nem is hiszem, hogy fogunk, hiszen csak a húgomtól annyi érkezik majd, hogy talán rá sem tudjuk adni az összeset. Elég most a mi cuccainkat elsúvasztani valahova, a babaruhákkal ráérünk decemberben. Akkor másra már úgysem leszek jó, csak a babaruha hajtogatására. :)

Nem unatkozunk, na. :)

6 megjegyzés:

  1. Mi annak idején egy sima pelenkázó-lappal operáltunk (http://www.neobaby.hu/index.php?PHPSESSID=9b64498867cf87dd6c83001cc5550782&lap=xarukmut&xxazon=2115&PHPSESSID=9b64498867cf87dd6c83001cc5550782) Bocs, nem sikerült szebben betennem a linket. No, de a lényeg, hogy a mienknek volt négy pici lábacskája, amivel pont bele lehetett akasztani a kiságy szélébe.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ilyesmit is néztem, de egyiknek sem láttam olyan részét, amit te is említettél, hogy rá lehet akasztani valahogy a kiságyra.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk a férjem csinázta a kiságy pelenkázót, nagyon klassz lett, szabásmintát tudunk küldeni. :)))
    Amúgy ne izgulj, nekünk már megvolt Peti ÉS még nem volt ruhája, mert "kicsit" nagyobbnak képzeltük... 50-es rucikat hordott az első két-három hétben, de szinte csak 62-es ruháink voltak, 56-os is csak 1-2... Az első otthoni napon apuci elment venni pár body-t meg rugit, mert szegény úgy nézett ki, mint egy szalajtott a 100x nagyobb ruhákban. :D

    VálaszTörlés
  4. Nálunk ott kezdődik a dolog, hogy kiságy sincs, amire rászerelnék bármilyen pelenkázót. :))
    Pont ma beszéltük, hogy még egy csoffadt zoknit sem vettünk a gyereknek, mert nem tudjuk pontosan, mit fogunk kapni... és mennyit. :) Tegnap a húgom azzal hívott föl, hogy a sógornője szívesen felajánlja nekünk is a babacuccokat, de nem meri, nem tudja, mit szólunk hozzá. Jöhet. :))

    VálaszTörlés
  5. most utánanéztem, 9-10-én mostam ki az április végén megkapott ruhákat, Peti ugye 12-én született... :D ekkor, ha jól rémlik két body-ja volt új, egy rugija (ez most is nagy...) meg két pár kesztyűje és négy pár zoknija, a többi kölcsöncucc... mondjuk mi extrém lazák voltunk e tekintetben, mintha még május elején sem akartuk volna elhinni, hogy érkezik... :)

    (ja úgy vittek be a mentők, hogy kiságya sem volt és belevaló matraca sem... :))))

    VálaszTörlés
  6. Szerintem valahogy mi is így leszünk. :) Ha jól sejtem, decemberben még az utolsó simításokat fogjuk végezni a babaszobán, addig meg nincs értelme mosni. Nem kapkodunk, az biztos. :)

    VálaszTörlés