2013. március 18., hétfő

Főzés és böködés

Készültem. Tudtam, hogy ír ebédet szeretnék 17-én. Valami olyat, amiből valószínűleg Gergő is eszik. Szombaton bevásároltunk a piacon, vasárnap reggel úszás előtt pedig nekiláttam. Bevallom, nem bíztam benne, hogy sikerül, készen voltam bármikor elfogadni, hogy csak az egyik lesz meg, de olyan jól elkaptam a ritmust, hogy a végén mindkettőbe belefogtam. Az sokat segített, hogy a piacon megkértük a hentessrácot, hogy kockázza fel a marhahúst. Ha azt is nekem kellett volna, aznap csak levest eszik a banda (én amúgy is, de ez most mindegy :D). Amikor az Irish Stew már a sütőben volt, összeraktam a póréhagyma levest, beállítottam, amit kell, összekaptam magam, és 9-kor már a babaúszás helyszínén landoltunk. Hazaérve kész ebéd fogadott, csak a zabkorpát (zabpehely nem volt itthon) kellett beleszórni a levesbe. Nem volt könnyű megszokni, de már imádom ezeket az edényeket.

Az van, hogy -rásegítéssel- rákattantam a horgolásra. :) Ez nem azt jelenti, hogy vadászom a neten a bonyolultabbnál bonyolultabb mintákat, sokkal inkább azt, hogy végre megtanulok rendesen horgolni, vagy legalábbis megpróbálom. Annak idején a nagymamám állandóan kötött meg horgolt, órákat ültem mellette, lestem, utánoztam, de csak az alapokig jutottam. Sima, fordított, rövidpálca. Ennyi. Ezekkel nagy dolgokat nehéz véghezvinni, úgyhogy esténként tanulok. Ölemben a laptop, kezemben a fonal és a horgolótű. Szidtam már egy halom videókészítő hölgyet a gyors kezéért, csapkodtam, dobáltam, szentségeltem, aztán a végén mégis sikerült összehozni valamit. Egyelőre egy horgolt tojáson, egy ír rózsán és egy shamrockon vagyok túl, de ez még csak a gyakorlási fázis. Az utóbbi művet nem is tartottam meg, annyira bután nézett ki a nem megfelelő fonallal és tűvel készítve. Egyetlen horgolótű van most nálam, egy bumszli, a többi anyuéknál a nagymamám készletében. Amikor legutóbb otthon voltunk, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan elkap a gépszíj, és felkapom a fonalat, amit 25 éve elejtettem/kihúztak a kezemből, amikor a nagymamám meghalt.

Azt hiszem, nem tudok addig várni, amíg hazamegyünk; holnap muszáj lesz elmennem a legközelebbi kézimunka boltba. Bárhol is legyen. Nekem horgolótű és néhány fonal kell. Normális. Virágokat akarok Húsvétra. Lehet, hogy túl nagyot álmodtam, de jó lenne egy húsvéti terítő az asztalra. Horgolt. Virágos, nyuszis meg pipis. Holnap egy nárciszt szeretnék megtanulni, de egyelőre nem találtam olyan videót, ami tetszik, csak egy leírást. Nem képes leírást, hanem szövegeset, azt viszont még nehezen értelmezem. Már az is haladás, hogy a shamrock képes leírás alapján készült. Videó nélkül. Apró örömök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése