2013. március 4., hétfő

Helló tavasz

Süt a nap. SÜT A NAP. SÜT A NAP! Nem is hiszem el, hogy második napja aktívan ki tudom használni Gergő alvásidejét. Végre végeztem az ablakpucolással a nappaliban, és Gergőnél is megmostam kívülről. Belülről csak azért nem, mert alszik. :)

Tegnap bepakoltam az új tárolókba. Már csak egy alapos felmosás kell, szombaton veszünk a piacon fűszernövényeket (bazsalikomot mindenképpen, citromfüvet pedig semmiképpen, mert bár nagyon szeretem, de nem él túl egyetlen hetet sem nélkülünk, az meg nem lehet, hogy miatta nem megyünk nyáron sehova :D), és kész. Ha valamelyik szomszéd megkérdezi, melyik a mi erkélyünk, már nem azt mondom, hogy a nagy és rendetlen, ahol minden papírdobozban és nylonzacskóban ficcen, hanem azt, hogy az, ahol a piros virágtartók vannak, és rumli helyett nagy, fekete tárolókban pihennek a holmik. Ha akarom, pad is lehet a tárolókból, csak párna kell rájuk. Legalább annyira örülök most ezeknek, mint tavaly a piros ülőpárnáknak. :)

Tegnap óta megint az erkélyen teregetek. Múlt héten ugyan volt egy erőtlen próbálkozás, de az nem volt jó ötlet; napokig száradtak a ruhák, és nem ropogós illatuk volt, hanem szélszaguk. Nem tudom jobban megfogalmazni. A tegnap kiteregetett ruhák viszont jó illatúak lettek. Ma kiraktam egy újabb adagot. Végre nem kerülgetjük a szárítót az előszobában (ott van a legkevésbé útban, és Gergőnek sem kerül percenként útjába, nem piszkálja a ruhákat), és a szárítógépet sem kapcsolom be őszig.

Fejben elkészítettem a listát, amit feltétlenül be kell szerezni Gergőnek tavaszra. Eddig el voltunk kényeztetve, a húgoméktól mindig kaptunk alapdarabokat, de már annyira összenőttek a gyerekek, hogy majdnem ugyanakkora ruhákat hordanak. Venni kell néhány rövidnadrágot (összesen kettő jó még a tavalyiak közül, kettő pedig neccesen; szerintem nyárra kicsik lesznek), esőkabátot, gumicsizmát, tavaszi-őszi sapkát (ha jó a tavalyi, akkor ez kimaradhat, de kétlem...), hosszúujjú pólókat (megnyúlt a karja, kilóg a csuklója), tavaszi-őszi nadrágokat (ami van, az kezd meleg lenni, a többi meg még nagy).

Tervezgetni jó. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése