2010. január 6., szerda

Egyedül a lakásban

Marika néni hétfőn elköltözött. Aznap már az új albérletben aludt. Éppen csak beszaladt, összeszedte a holmija nagy részét, és ment is. Van itt még néhány cucca, de az már csak apróság. Most, hogy kiderült, pontosan mi volt az övé a lakásban, elkezdhetek büntetlenül selejtezni. Már nem kell attól tartanom, hogy valamit kidobok, ami nem az enyém. Lassan elkezdhetek azon gondolkozni, hogy szüntetem meg az ideiglenesen kialakított tárolóegységeket. Van egy szobainas és egy IKEA-s gardróbszekrény. Mindkettő nagyon praktikus, csak éppen baromira útban van és nincs rájuk szükségem. Persze, nem most és azonnal esek nekik, kivárom a gyászidő leteltét.:)

A lakótárs elköltözésével vége a halogatásnak, nincs több indokom, hogy miért nem pakolok ki rendesen a táskákból. Rengeteg ötletem van a lakás átrendezésére, csak a megvalósításra nem tudom magam rávenni. Az is benne van a dologban, hogy a konyhában is lenne dolgom, ott viszont olyan hideg van, mint a jégveremben. Csak akkor van kellemes i ott, ha főzök vagy sütök, de azt nem lehet egész nap művelni. A legnagyobb probléma, hogy az általam az ajtó elé rendszeresített függönyt Marika néni kimosta. Ezzel nem lenne baj, csak úgy tette vissza, hogy így aztán semmi funkciója nincs. Karnist még nem szereztem be, így az ajtó fölött futó csövön dobtam át az anyagot, Marika néni viszont felhelyezés előtt hosszában még egyszer kettéhajtotta, így egyáltalán nem fogja a huzatot és a hideget. Mivel a lakás belmagassága elég nagy (3,80 m), az ajtó teteje is magasan van. Van ugyan egy létrám, de félek, még az sem elég magas ahhoz, hogy biztonságosan széthajtsam a függönyként funcionáló textilt. Még győzködöm magam, aztán megpróbálom. Nemsokára. A közeljövőben.

Gyönyörűen esik a hó, meg is marad, de látszik rajta, hogy nem ugyanaz a Karácsony előtti csodahó. Sokkal vizesebb. Nem baj, innen nagyon szép, fehér az udvar. Gyönyörködöm benne, amíg csak lehet. Nem fog sokáig tartani. A húgom Kaposvárról már jelezte, hogy hozzájuk megérkezett az eső, a hónak nyoma sincs.:( Ettől függetlenül nem panaszkodom, az idén már volt hó. Nem is akármilyen. Ja, az még tavaly volt. Akkor azt mondom, ezen a télen már volt hó. Így helyes.:)

2 megjegyzés:

  1. Itt is esik! Egyelőre enyhén könnyes szemmel gyönyörködöm, s nem érdekelnek az autósok nyafogásai :-)

    VálaszTörlés
  2. Ideje bevezetni Írországban a téli gumi használatát.:) Ha így megy tovább, nagy szükség lesz rá.

    VálaszTörlés