2010. január 8., péntek

Új őrület

Valamelyik nap elújságoltam egy barátnőmnek, hogy cipősdobozból alkottam egy postaládát (az más kérdés, hogy nem tudom felszerelni az ajtóra :S). Azt feltételezte, hogy nagy türelmem van, ha ilyesmire adom a fejem. Én meg a türelem.:) Éppen terápiás célzattal fogok ilyen aprólékos dolgokhoz. Ekkor javasolta az általa régóta alkalmazott gobleinezést a többi kreatív dolog mellé. Először nem nagyon tetszett a dolog, mivel néhány éve próbálkoztam a keresztszemes hímzéssel, és egy kicsit sem jött be. Bea viszont annyira lelkesen beszélt a gobleinekről, hogy rám is átragadt. Alig vártam, hogy másnap bevessem magam a Westendbe, azon belül a kézimunka boltba, és beszerezzem életem első gobleinjéhez való alapanyagokat. Tulipánt vagy margarétát kerestem, de egyik sem volt. A lehető legkisebb méretűt szerettem volna, de a végén már ott tartottam, hogy mindegy, csak a két virág közül valamelyik legyen. Végül egyik sem volt, és egy napraforgónál maradtam. A fonalak kiválasztásához segítséget kellett kérnem az eladó csajtól. A végére elmosódtak a szemem előtt az árnyalatok. Hazaérve bekészítettem a gépbe a kakaóscsiga tésztáját, minden mást eldobtam, és nekiálltam a napraforgónak.

Úgy terveztük, hogy beszerzem az alapanyagokat, aztán a közeljövőben találkozunk Beával, és beavat a goblein rejtélyeibe. Persze, hogy nem bírtam ki. Addig kutakodtam a neten, amíg találtam egy jó leírást az öltésekkel kapcsolatban. Alaposan megvizsgáltam, megforgattam néhányszor a mintát, és elkezdtem. Aztán nem tudtam abbahagyni. Csak annyi időre álltam le, amíg a megkelt tésztából összeraktam a csigákat. Hajnalig öltögettem, akkor is csak azért fejeztem be, mert elfogyott a fonal.:) Igaza volt Beának, tényleg rá lehet kattanni.

Kár, hogy ilyen lelkes voltam, mert ma pont jó program lenne. A szép hó után ugyanis ma megérkezett az eső. Nem is akármilyen. Zuhog. Ronda, szürke odakint minden. Olyan idő van, amikor az ember legszívesebben egész nap a takaró alól pislogna kifelé.

Ebben a rusnya időben érkezett a csomag Írországból. Nem számítottam rá, bár a létezéséről már tudtam. Veronica küldte a szülinapi ajándékom. Hozzám hasonló kapcsolatban van a postával; ha nem jön szembe postahivatal, később adja fel a nem határidős leveleket, csomagokat.;) Kaptam tőlük egy szakácskönyvet tele csokis finomságokkal. Van benne legalább háromféle brownie-recept és tojás nélkül elkészíthető sajttorta is. Kár, hogy nincs itthon hozzávaló, mert így el kell halasztani a receptek kipróbálását. Ebben az esőben én ki nem mozdulok, csak azért, hogy sajttortát egyek.

Még bőven tél van. Ilyenkor nem esőnek kellene esni. Bezzeg Dublinban leáll a közlekedés a hó miatt...

12 megjegyzés:

  1. Á, goblein! Vigyázz vele nagyon, mert hamar rabul ejt. Jobban szeretem, mint a keresztszemest, csak éppen befejezni nem bírom őket, két párna vár arra, hogy valóban párna legyen belőlük. Ne kérdezd, hány éve :-)

    VálaszTörlés
  2. Rabul ejtés kipipálva, pedig csak egy 10x10-es minikép volt az áldozat.:) Nem, az áldozat én vagyok, a kép a tettes.:))
    Kár, hogy nem olcsó a minta...

    VálaszTörlés
  3. Hú, hogy én mióta szemezek valami ilyesmivel. De annak idején még varrni sem tanultam meg tisztességesen, valószínűleg nagy falat lenne. :(

    Amúgy az írországi extrém időjárás okán hétfő, kedd és szerda általános oktatási szünet lesz. Mint a régi szép időkben otthon: szénszünet... :)

    VálaszTörlés
  4. Én is csak párnahuzatot varrtam eddig.:) Nem olyan nehéz a goblein, mint ahogy azt akár én is gondoltam még 2 nappal ezelőtt.:)

    Tényleg olyan nagy hó van, vagy csak az írek pánikolnak?:D

    VálaszTörlés
  5. Vasárnapra és hétfőre várják a javát. Hó nem nagyon akad, legalábbis felénk, bár ma délután esett valami hószerű. Pont mondtam Attilának, hogy két héttel ezelőtt még csodájára jártunk volna ennyi fehérségnek is, de most, hogy frissen jöttünk az otthoni havas tájból, már egyáltalán nem hoz lázba a dolog. De igaz, ami igaz, cudar hideg tud lenni, a szokásos szél sokat számít ebben is. Mondtam már, hogy befagyott a tetőn lévő víztározónk? Ja, és tegnap vettünk Andrisnak egy félliteres sima vizet edzés utánra, no, éjjel ez is jégkásává változott a kocsiban...

    VálaszTörlés
  6. Igen, olvastam a kálváriátokat.:(

    H jól hallom, most nem esik az eső (a redőnyt nem húznám föl, hogy megtekintsem), de délutánig vártam a kimozdulással, mert napközben esett. Az mondjuk vicces, és egy kicsit sem felel meg a valóságnak, hogy az oldalt látható időjárásjelentés szerint szikrázó napsütés van. Annál is inkább, mivel hajnali 3 óra van. Vagy tényleg föl kellene húznom a redőnyt?:D

    VálaszTörlés
  7. Ha már az oldalt található dolgoknál tartunk, figyelted, hogy én milyen városként jelenek meg? Most Dublin, tegnap Maynooth (nem igazán tudom, merre van), legalábbis kizárásos alapon, mert Cork egy darab sincs sehol... :)

    VálaszTörlés
  8. Amikor Dublinban voltam, rendszeresen Tallaghba rakott. Az oké, hogy az is Dublin, de totál a máshol. Kildare is bejátszott.:D

    VálaszTörlés
  9. Én pedig folyton Athy-ból jelentkezem, de voltam már Letterkenny is... Hm.

    A hó nem sok, de nem értenek hozzá. Szokás szerinti pánikolás, tanácstalanság, s amire sóznának, szórnának, már késő. De azt meg kell hagyni, amióta itt élek, nem volt ilyen hosszan fagy és hó. Sőt, 1963 óta nem volt ennyire "tél". A gázszámlára nem is merek gondolni!

    A mára beigért nagy havazásnak semmi nyoma, 3 fok van, és minden csöpög.

    VálaszTörlés
  10. Jelentem, Corkban bizony havazik. Nem kicsit, nagyon. Attilának be kellett mennie a városba, ott mindenki az utcán van és fotózkodik. Itt is megy a hóemberépítés. Nekünk meg elfagytak a külső vízcsövek és nincs több vizünk... :(

    VálaszTörlés
  11. Egy apró kér(d)és: a cipősdobozból alkotott postaládát nem lehetne egy fotó erejéig ide is feltenni?

    VálaszTörlés
  12. Most is Athy-t meg Dublin-t látok.:D

    Itt most minden csontszáraz, holnapra havat mondanak. Már semmin sem lepődnék meg...

    A fotóval az a gond, hogy a gép bedobta a törölközőt. Meglátom, mit tudok tenni.

    VálaszTörlés