2013. április 16., kedd

Bezsongva

Elvileg ezen a héten a gyerekszobának kellene nekiesnem, és meg is fogom csinálni szépen apránként, de nem bírom ki, hogy ne menjek ki az erkélyre is. Olyan nagyon szépen süt a nap, hogy vétek bent ülni (és püfölni a gépet :D). Nem győzöm a ruhákat cserélni a szárítón, olyan gyorsan megszárítja őket a napsütés. Szeretem a telet, az az én igazi évszakom, de annyi jutott belőle az idén, hogy most nagyon kell ez a meleg. Lehetett volna ugyan némi átmenet, egy kis tavasz, nem pedig egyből a nyár (alig 1 hónapja volt a Dunántúlt megbénító hóesés, és azóta volt másik is, most meg pólóban szaladgáltunk délelőtt a játszótéren), de inkább nem panaszkodom, nehogy meggondolja magát az időjárás.

Múlt héten egyik délután, amikor Gergő nem akart aludni, nem volt más ötletem az idő hasznos letöltésére a hagymák elültetésnél. Imádja a zöldhagymát (nyersen rágja a fehér részét), úgyhogy nem volt nehéz dolgom, azonnal rákattant. Gondoltam, hogy jól elfárad a levegőn, ha már a játszótér nem volt elég, de nem így történt. Mindenesetre a hagymákat legalább eldugdostuk. 4 db virágtartó ládába dugdostunk 5-5 dughagymát. Az elsőt fordítva dugta ugyan a földbe, de miután megmutattam, hogy a szőrös résznek kell alul lennie (nem röhög! :D), a többit már beforgatta. Feltöltöttem földdel a ládákat, ujjal lyukat gyártottam a hagymáknak, Gergő pedig beillesztette őket. Csapatmunka. Azóta lelkesen locsolom őket, de elég sokat kellett várni rájuk. Ma láttam, hogy 1-2 kivételével mind elindult. Az is kiderült, hogy csak elvben valósult meg, hogy mindegyik ládában 5 hagyma van, mert ez csak kettőre igaz. Az egyikbe 4, a másikba pedig 6 került, de szerintem az mindegy. A lényeg, hogy lassan lesz saját hagymánk. :) Alig várom, hogy leszüreteljük őket, és dugdoshassuk a következőket. :)

Azok a kis zöld maszatok a hagymák. Nem túl nagyok még, de marha büszke vagyok rájuk. :)

Péter ma délután 1 óra körül felelőtlenül elárulta, hogy csak 5-kor van fix munkája, addig nagyjából szabad, mert nincs felhalmozott papírmunka. Lecsaptam az alkalomra, és megkértem, hogy ha ennyire ráér, ugyan csiszolja már le a bútorokat az erkélyen, mert ha nem, akkor holnap lekenem a páccal úgy, ahogy van. Meglepődtem, hogy minden kifogás nélkül öltözött és ment csiszolni. Az igaz, hogy mindent szanaszét hagyott (megmagyarázta, hogy a tárolót azért nem zárta le, hogy szellőzzön, de attól helyre lehetett volna tolni a bútorokkal együtt :D), és nekem kellett elpakolni, ha nem akartam, hogy estére úgy maradjon, de most ezen sem tudom felhúzni magam. Le vannak csiszolva a bútorok; amikor akarom, rákenhetem a pácot. Az ülőpárnákat kimostam, holnapra azok is megszáradnak (vagy még ma, ha ilyen intenzíven süt a nap). Igaz, hogy az egyik oldaluk durván megfakult (igen, kint felejtettem télen, és miután párszor megázott, nem láttam értelmét behozni), de a másik oldaluk elég pofás maradt. Jó lesz ez idén. :)

Már csak egy alapos felmosás kell, és kezdődhet az idei grillszezon. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése