2013. április 23., kedd

Nyílt nap

Nem unatkozunk mostanában. A tegnapi délelőttöt a Belvárosban töltöttünk a bankban és a közjegyzőnél (Gergő példaértékűen viselkedett, nem is értem...), úgyhogy nem tudtam főzni. Úgy voltunk vele, hogy nem gyakran csinálunk ilyet, a Belvárosban is ritkán járunk, adjuk meg a módját. Gondolkoztunk, mi lehet az a környéken, ami gyereknek is érdekes lehet, és az sem hátrány, ha gyors a kiszolgálás. A Vapianora esett a választásunk. 10 perccel a nyitás előtt érkeztünk, de beülhettünk. Így legalább volt idő választani, és tényleg gyors volt a kiszolgálás, mert mi voltunk az elsők. :) Gergő alaposan megebédelt, aztán átmentünk a Starbucksba kávézni. Ha már lúd, legyen kövér! Végül elvitelre kértük a kávét, mert úgy gondoltuk, Gergő túl álmos ahhoz, hogy rendesen viselkedjen, amíg mi békésen kávézunk (vagy csak kávézunk). Jól gondoltuk. A hazaút felénél bealudt.

Délután a Váci úti Volvo szalonba voltunk hivatalosak egy kis autónézegetésre. Az hosszú, hogy miért, de konkrétan vártak minket. :) Gergő tobzódott az igazi és a játék Volvok között. Mindegyikbe beleült, nyomogatta a gombokat, szaladgált egyiktől a másikig. Nem tudom, mi lesz ebből a gyerekből, de nem kizárt, hogy köze lesz az autókhoz. Még nem tudom, mit gondoljak erről...

Hogy ma se unatkozzunk, nyílt nap volt a kiválasztott óvodában. Mivel szeptemberben nem tudta megmondani a vezető óvónő, hogy mi lesz az aktuális szabályzattal, elmentünk személyesen érdeklődni. Kiderült, hogy csak 2014-től, azaz a következő tanévtől  lesz érvényes az, hogy 3 évesen kötelező az óvoda, Gergőre még az vonatkozik, hogy 3 éves kortól mehet óvodába, de elég csak 2014 szeptemberében. Hát, jó. Nekem ez így jó. Ha akar, mehet januártól (persze, ha van hely), de csak szeptembertől kötelező. A vezető óvónő azért is javasolta a jövő szeptembert, mert most valami átalakítás lesz a szomszédos bölcsődében, helyhiány miatt befogadnak bölcsődéseket is, ezért nyilván kevesebb helyük lesz. Nem tudom, normálisan hány csoport indul, de gondolom több az idei (2013/14-es) kettőnél. Állítólag jövőre jobb lesz a helyzet, több hely lesz, nagyobb az esély, hogy gond nélkül beférjen Gergő. Részemről rendben. Aztán, ha úgy tűnik, hogy kell az óvoda, akkor újragondoljuk az egészet.

Az óvoda egyébként még mindig nagyon tetszik, nagyok a termek, az udvar is tágas, sok játék és mászóalkalmatosság van. Szeretnék oda járni, ha gyerek lennék. Úgy tűnik, Gergőnek is tetszik, de lehet, csak a játékok miatt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése