2013. április 16., kedd

Szókincs

Egészen elképesztően vicces, hogy a tőlünk hallottak közül mely szavak épülnek be Gergő aktív szókincsébe. Addig rendben, hogy mindent mond utánunk, de azon meg tudok döbbenni, amikor a helyén használja őket. A legújabb a keskeny nyomtávú. Aztán ott van a dízelmozdony, a szeneskocsi, a jútyúb... hogy csak a leggyakrabban használtakat említsem. :)

Mond ám még egy csomó vicces dolgot, de egyrészt azok nem annyira különlegesek (persze, nekem különleges, mert ő mondja), másrészt 27 hónaposan azért már elvárható, hogy mindenfélét mondjon. Amiket írtam, azokat is csak azért emeltem ki, mert szerintem vicces, hogy egy 2 éves gyerek aktív szókincsében szerepel a keskeny nyomtáv mint fogalom. :)

Aztán az is van, hogy mivel van olyan Thomas film, amit szinte kizárólag angolul néz, helyén használ angol szavakat. Tegnap a játszótéren hasított a biciklivel egy kislány után, nem tudta utolérni, erre elkezdett kiabálni, hogy Stop, kislány, stop! A Misty Island Rescue című Thomas filmben konkrétan úgy hangzik el, hogy Stop, Diesel, stop. Tökéletesen alkalmazta az adott szituációra, egyértelműen érti, hogy miről van szó, és ugyanúgy érti, ha azt mondom neki, hogy Állj! Jobban fog tudni angolul, mint én, ez már biztos. Mondjuk, nem lesz nehéz dolga, mert szerintem az én angolom már egy középfokú nyelvvizsgára sem lenne elég. Inkább úgy írom, hogy jobb lesz az angolja Péterénél. Az jobb mérce. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése