2011. február 24., csütörtök

Ajánlat

Fogalmam sincs, hogy működnek az álláskereső portálok. Most nem arról van szó, hogy nem tudom, hogy kell elkészíteni egy ilyen honlapot. Tényleg nem tudom, de most inkább a működését vagy a működtetését nem értem. Kíváncsi lennék, milyen programot használnak arra, hogy a regisztrált álláskereső személyre szabott ajánlato(ka)t kapjon e-mailben.

Régen volt, de még emlékszem, hogy amikor regisztráltam, különféle kategóriák közül kellett választanom, beállítani, milyen állások érdekelnek, milyen ajánlatokat szeretnék kapni. Ez mind szép és jó... lenne, ha tényleg működne. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy tök mindegy, mit állítunk be, szinte az összes ajánlatot megkapja mindenki. Mondjuk, azon meglepődnék, ha csak annyi hirdetése lenne az adott állásportálnak, amennyit én megkapok, de nem tudom, hogy kerülhet hozzám téves ajánlat. Most, hogy tulajdonképpen nincs tétje, mert a jelenlegi élethelyzetben nem keresek állást, jókat szoktam szórakozni, hogy a monster szerint mi lehetne belőlem. Az is lehet, hogy így akarják a gyesen lévőket pályamódosításra, ezáltal tanulásra sarkallni. :))

Nézzük a mai felhozatalt! Szerintük alkalmas lennék elméleti elemzőnek (bármit is jelentsen), árazási szakértőnek, konstrukciótervezőnek, szimulációs mérnöknek, tesztberendezés fejlesztőnek, pénzügyi értékesítési specialistának, hardverfejlesztőnek, gyártásmenedzsernek, minőségbiztosítónak, érzékelő fejlesztőnek. :)

Nem is tudom, melyiket válasszam. Hangzásra az utolsó a kedvencem. :)

2 megjegyzés:

  1. egy előbb kíváncsiságból kitöltött teszt szerint építőmérnöknek vagy szoftverfejlesztőnek, vagy még vmihasonlónemjegyeztemmeg minek kell lennem :D

    VálaszTörlés
  2. :))) Értik a dolgukat, na. :)))

    VálaszTörlés