2011. február 11., péntek

Eszik, sír, nem alszik

Ma még nem sokat láttam Gergő arcát szemből. Ha mégis, akkor viszont a szemhéját hiányolom, azaz ébren van. Láttam viszont a feje búbját, ahogy a vállamon pihegett, illetve a nagy kék szemeit, amiket ugyan nagyon szeretek, de nyitott szemmel nehéz aludni. Tudom, nem kell egy kisbabának állandóan aludni, de legalább néha jó lenne. Alszik ő valamennyit, de általában a vállamon, karomban vagy éppen evés közben. Ebből következőleg ma még csak olyat kaját ettem, amit Péter elém rakott, amikor éppen nem kellett dolgoznia.

Az egy dolog, hogy mostanában napközben nem nagyon alszik Gergő, ha nem cipeli valaki a hátsóját. Nem várom el tőle, hogy naphosszat aludjon, de az jó lenne, ha nem vágná ki a magas C-t, ha nincs karban. Már elmúlt délután 4 óra, és ma először aludt el úgy, hogy nem ringatta valaki előtte vagy éppen közben. Nem egyedi az eset, sok kisbaba viselkedik így, én csak azért állok tehetetlenül, mert ez eddig Gergőnél nem így volt. Általában evett, aludt, nézelődött. Ritkán követelte ki a ringatást, így nem is kapkodtuk föl. Nem értjük. Ma olyan is volt, hogy együtt sírtam Gergővel. Ő valami miatt, én meg azért, mert nem tudtam, mi a baja. Drágaság. :*

Ma kipróbáltam azt a módszert, hogy ha vigasztalhatatlanul sír, és már minden ötletből kifogytam, akkor kínáltam neki kaját (hol ilyen, hol olyan csomagolásban), mindegy, mennyi idő telt el az előző evés óta. Azt kell mondjam, bevált. Lehet, kapok majd a pofámra a gyerekorvostól, hogy kétszer negyedóra alatt elfogyasztott 30-30 g után másfél óra múlva (az evés kezdete óta számolva) újra rámcsatlakozott, és evett 50 g-ot. Egyáltalán nem volt itt az ideje, de nem érdekel(t). Evett, keveset nyöszörgött, de kis arcsimogatás hatására bealudt. Ennek már közel 1 órája. Juhéééé! :)

Remélem, ez a jelenlegi nyugalom azt jelenti, hogy éjszaka is könnyen visszaalszik evés után, ahogy az elején, mert kezdek kidőlni. Nekem mindegy, hogy éjszaka alhatok vagy nappal, a döntés az övé, de az nem megy, hogy soha. Pár napig bírom, még néhány jöhet, aztán aludjunk. :)

Tudom, hogy az idő múlásával egyre többet vannak ébren a babák, de néha nekik is kell aludni. Vízszintesen. Takaró alatt. Nem vállon. :)

Mindemellett változatlanul imádom. :*

Ma eljött az új (a legújabb) védőnő. Szerencsére kedves. Maradhat. :)

2 megjegyzés:

  1. Szevasz, olvastad már a suttogó könyveket Tracy Hoggtól? Hátha segitene... (meg nem utolsó sorban önző is vagyok, mert ha bevállik a dolog, akkor én is hasznosithatom majd a jövőben :-)) Ha esetleg nincsen meg, de érdekel átküldöm a linket levélben, csak dobj egy mailt :-))

    VálaszTörlés
  2. Igen, olvastam (olvasom). :) Az az oldal, ahol a babasírásos táblázat van, agyon van fogdosva. :)
    Nem egyszerű ám, mert van olyan, hogy a körülmények, előzmények figyelembevételével kell értelmezni. Utólag már látom, hogy időnként szegény éhes volt, én meg azt hittem, csak szopóreflex, és nem tömtem a szájába... Most már tudom.

    A könyv egyébként szuper.

    VálaszTörlés