2011. február 28., hétfő

Füst nélkül

Mostanában nincs híradó füst nélkül. Ennek most kivételesen örülünk, mert arról van szó, nyártól Magyarországon tilos lesz rágyújtani a zárt közösségi helyeken. Végre. Persze, jönnek az ellenérvek: területfoglalásért lehet majd elmarasztalni a kocsmák előtt cigizőket, zavarni fogják a kocsma/kávézó/szórakozóhely fölött lakókat, hogy ezentúl az utcán fognak cigizni. Könnyen beszélek, mert nem ilyen intézmény fölött, de nem gondolom, hogy a fent említettek közül bármelyik megmagyarázná, hogy jobb, ha bent cigiznek.

Mostanában nem nagyon járok közösségi helyekre. Füsttel vagy anélkül, az elmúlt pár hónapban nélkülem üzemelnek. Nyáron viszont már akár szívesen beülnék egy kávéra, esetleg ennék valahol, ami nem gyorsétterem. Van összehasonlítási alapom, mivel Írországban jóval az odaérkezésem előtt bevezették a füstmentességet, tudom, milyen jó az, hogy bármikor bárhova be lehet ülni, nem lesz füstös a ruhánk, a hajunk, nem tömíti el az összes pórusunkat a cigifüst. Nem mellesleg gyerekkel is be lehet menni. Nem diszkózni akarom vinni Gergőt, csak néha kévézni, sütizni, pizzázni volna (lesz :D) jó füst nélkül.

Jó lesz. Már alig várom. Szinte látom, ahogy a nemdohányzó közösség ugrásra vár, hogy bevegye magát a szórakozóhelyekre. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése