2012. július 14., szombat

Végre hűvös

Először a kánikula miatt, aztán mostanában az eső meg a szél miatt az erkély a sétatér. Gergőnek tetszik. Bánja is ő, hogy esik, fúl, vagy éppen éget a nap. Nem sokkal reggeli után, bőven tízórai előtt hozza a szandálját. Menni kell. Keménykedhetnék, mondhatnám, hogy nem megyünk ki, mert úgy semmivel sem tudok haladni, de nem teszem. Kifejlesztettem néhány gyorsan elkészíthető ebédet, más meg nem fontos. Inkább megyek, locsolunk együtt, végigsimogatjuk a virágokat, integetünk a járókelőknek és a szomszédoknak. Nem cserélek le egy sokfogásos ebédet Gergő viháncolásáért.

Sokat játszottunk mostanában a lakásban. Muszáj volt. A nagy hőségben se kedvünk, se energiánk, se értelme nem volt kimozdulni. Vásárolni, IKEA-ba jártunk hűsölni. Igyekeztünk visszafogni magunkat, nem akartunk mindenféle vicek-vacakkal hazajönni csak azért, mert a kezünkbe akadt. Persze, azért beugrott a szatyorba néhány nem tervezett cucc is. Például egy nagy, fekete patkány. Egeret akartunk venni Gergőnek párszáz forintért, de ő egy patkányt választott. Ha már patkány, akkor próbáltam a fehér vagy a cuki szürke felé terelgetni, de neki csak a fekete kellett. Azóta is imádja. Egy patkányt. :) Az egeret is hazahoztuk (egy szürkét), mert egyrészt tényleg párszáz forint volt, másrészt kellett a mit mond...? kollekcióba. Nem tudom, volt-e már egyáltalán a kezében, de nem adom föl. :)

Két napja vége a nagy melegnek. A számnak eszébe sem jut lefelé görbülni. Tudom, hogy sokan most sírnak, hogy ez nem nyár, és kérik vissza a hőséget, de én nem tartozom közéjük.. Nekem ez most nagyon jó. OK, ne tartson egész nyáron, de még pár napig kérem szépen. Gergő újra úgy alszik, ahogy régen: napközben 2-3 órát, este 8 körül beájul. Éjjel ugyan ébred párszor, de legtöbbször elég, ha meglát minket, és alszik is tovább.

Új játékok kerültek képbe. Főz. Plüss zöldségeket főz igazi edényekben. :) Rajzol. Tulajdonképpen ez még firkálásnak minősül, de nekem ez rajz. Ügyesen tartja a tollat/ceruzát. Rajztanár ismerős javaslatára lassan beszerzünk (vagy készítek) gyurmát. Meg ujjfestéket.

Jelzi, amit szeretne. Megragadja a ruhám szélét vagy megfogja a kezem, és elkezd húzni. Addig húz, amíg a célhoz nem érünk. Ez lehet a kanapé, ahol szeretne rámcsatlakozni, de lehet az ágya is, ahol aludna egyet. Imádom.

Jó ez a hűvös. Nagyon kellett, mielőtt megbomlott volna az agyunk. Most mindenki sokkal nyugodtabb. Szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése